Utkání rozhodla 39. minuta, kdy Mladá Boleslav prolomila obranný val brněnského celku, který nastoupil v základní sestavě se sedmi defenzivními fotbalisty. Chvíli předtím neproměnil hostující Tomáš Pilík samostatný únik. „Až do momentu, kdy jsme obdrželi první gól, utkání hodnotím jako celkem zodpovědný a organizovaný výkon od celého našeho týmu,“ uvedl jeden z dua brněnských trenérů Richard Dostálek.

Středočeši vstřelili gól po 250 minutách, velkou zásluhu na něm měl Lukáš Pauschek. Ten se zbavil obránce a poslal krásný centr na Tomáše Přikryla, jenž míč patičkou uklidil do sítě. „Bylo důležité, že Pauschi udělal akci jeden na jednoho, prostě něco překvapivého, což jsme do té doby nějak moc nedělali,“ ocenil spoluhráče Přikryl.

FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno
Boleslav slaví první ligovou výhru

Po hodině hry měli Brňané výhodu rohového kopu, jenže z něj Marek Matějovský vyslal do sóla novou mladoboleslavskou posilu ze Slavie Ruslana Mingazova, který vyslal nekompromisní ránu pod břevno.

Vzápětí záložníka z Turkmenistánu vystřídal Jan Chramosta a přidal třetí domácí gól. „Vše vzalo za své v momentě, kdy jsme po naší standardce neubránili protiútok soupeře a dostali jsme druhý gól. Tím pádem se nám trošku rozbila strategie a výsledek byla už i třetí obdržená branka,“ dodal Dostálek.

Mladá Boleslav na Zbrojovku umí, dala jí na svém stadionu v posledních sedmi zápasech 24 branek. „Samozřejmě je to úleva, byli jsme pod velkým tlakem. Něco jsme v přestávce natrénovali, uzdravili se nám hráči jako Matějovský, Mebrahtu a Chramosta. Nemůžeme ale oslavovat, máme jen čtyři body,“ komentoval první výhru sezony mladoboleslavský kouč a generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší.

6. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)

Branky: 39. Přikryl, 63. Mingazov, 66. Chramosta
Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák. ŽK: Buchta (Brno)
Diváci: 2831
M. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (85. Jánoš), Rada (77. Mareš), Matějovský, Mingazov (65. Chramosta) - Mebrahtu
Trenér: Uhrin ml.
Brno: Melichárek - Buchta, Pavlík, Kijanskas, Jovanovič, Juhar - Pilík (87. Gáč), Polák (75. Fortes), Sedlák, Lutonský - Škoda (70. Koné)
Trenéři: Dostálek a Přerost