Brněnský trenér Roman Pivarník nenasadil poprvé v přípravě odlišnou jedenáctku na každý poločas a tak na trávníku strávil Eismann celých devadesát minut. Stejnou porci dopřál kouč i další letní posilám, útočníku Lukáši Magerovi a slovenskému středopolaři Damiánu Barišovi.

Pětatřicetiletý Magera přišel do Brna na konci června z Mladé Boleslavi a byl to právě on, kdo mohl v první půli skórovat, jenže v dobré příležitosti přestřelil. Ke změně skóre nevedla ani jeho přihrávka, jelikož Jamborovu střelu pro změnu kryl hostující brankář. Do šaten tak šli hráči za nerozhodného stanu, po přestávce začali pálit ostrými.

Děti proti vzorům. Krejčí si na Švancarově kempu musel hlídat jesličky
Děti proti vzorům. Krejčí si na Švancarově kempu musel hlídat jesličky

Nejprve Melichárka překonal exbrněnský Daniel Pospíšil ranou z voleje. Poté tečoval míč do vlastní sítě debutant Eismann, který do zápasu nastoupil s kapitánskou páskou. Brňané ale na zápas nerezignovali a díky dvěma gólům v rozmezí pěti minut se jim povedlo jej dotáhnout k remíze. Postaralo se o to střídající duo Tomáš Pilík a David Gáč.

Zbrojovka tak zatím v přípravě padla z pěti zápasů pouze jednou, když ji rozdílem tří branek porazila Nitra. Závěrečný duel přípravy odehrají Jihomoravané příští sobotu na Srbské. Prověřit je před startem ligy přijedou fotbalisté z Vyškova. (jg)

Branky: 75. Pilík, 79. Gáč - 52. Pospíšil, 72. Eismann vlastní.
Sestava Zbrojovky:Melichárek - Šural (62. Sukup, 74. Zikl), Kryštůfek (61. Gáč), Pavlík, Eismann - Bariš - Jambor, Krejčí (61. Kříž), Ashiru (43. Pilík), Lutonský - Magera.

Karviné pomohl do nejvyšší soutěže, o totéž se v nadcházejícím ročníku pokusí v Brně. Třetí letní posilou fotbalistů Zbrojovky se stal obránce Pavel Eismann.
Zbrojovka hlásí posilu do obrany, z Karviné přichází Eismann

JAROSLAV GALBA