Jeho éra v jihomoravském celku startuje pátečním duelem na hřišti pražské Dukly. „Můj příchod má znamenat impulz pro hráče, to je ze všeho nejpodstatnější. Po pěti porážkách chceme my i hráči přesvědčit veřejnost, že výsledky byly smolné a mužstvo má na víc," uvedl Kotal.

Vedení Zbrojovky si od něj slibuje lepší organizaci hry. „Má rád disciplínu a pořádek. Když je trénink, všichni se mají věnovat jen jemu. U mladých hráčů cítím očekávání v jeho přístupu a jaké přinese nové věci," odhalil brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Nový kouč dostal deset dní, aby předal hráčům svoje požadavky. „Chce, abychom hráli jednodušeji, bezpečně zezadu a přecházeli rychle do útočné fáze a k zakončení," nechal nahlédnout do přípravy Zavadil, který doléčil bolavá záda a v PrSestava Zbrojovkyaze nastoupí.

Po sérii porážek, která vyvrcholila domácí ostudou 0:2 se Slováckem, cítí z mužstva odhodlání. „Konečně si už každý uvědomuje, jak na tom jsme. Od všech cítím zodpovědnější přístup. Není jiná cesta, než ve dvou důležitých utkáních s Duklou a se Znojmem bodovat," přiblížil mozek brněnské hry.

Jenže pražská Dukla, na jejímž hřišti na Julisce začíná utkání v pátek v šest hodin večer, přivedla v reprezentační pauze tři zvučné posily – Jakuba Mareše, Marka Hanouska a bývalého reprezentanta Milana Černého. „Předvádí jeden z nejlepších fotbalů v lize a s nimi ještě zesílí. Loni jsme u nich zbytečně prohráli," připomněl Zavadil těsnou porážku 2:3.

Zesílený střed

Na styl sedmého týmu tabulky se Zbrojovka připravovala. „Nastoupíme se třemi záložníky uprostřed jako zbytek ligy, tím střed víc zahustíme. Doteď jsme ho neměli a ostatní týmy nás přehrávaly. Máme šanci něco uhrát, ale musíme každý předvést, na co máme, a k tomu přidat maximální bojovnost," zopakoval .

Nový brněnský kouč nasadí defenzivního záložníka Romana Fischera, který přišel na hostování do konce sezony z Karviné. „Nastoupíme s jedním klasickým útočníkem Markovičem," nastínil Kotal.

Dukla v posledním kole zdolala Příbram 2:0, obě branky dal brněnský odchovanec Luboš Kalouda. „Pro nás by bylo určitě lepší, kdyby trenérská změna v Brně nenastala před naším vzájemným utkáním, protože dává mužstvu vždy nový impuls. Aby však měly body z Příbrami nějakou cenu, musíme je potvrdit doma vítězstvím," pravil kouč Pražanů Luboš Kozel.