Oba přitom v posledních dvou zápasech nasázeli pět z šesti tref Jihomoravanů. „Spolu předváděli v útoku výborné výkony, takže jde o ztrátu. Jejich roli musí převzít někdo jiný a navázat na kvalitní představení," uvedl brněnský trenér Petr Čuhel, podle kterého by Švancarovu vůdčí roli měli na hřišti zaplnit Pavlové Mezlík se Zavadilem.

„Švanci teď chodí do kabiny jen s novinami, kafem a radí nám co hrát. Musíme se s jeho absencí vyrovnat, i když jde o nejlepšího střelce týmu," připomněl záložník Petr Glaser jeho letošních pět zásahů.

I přes neúčast obou kanonýrů chce Zbrojovka i proti Severočechům hrát na dva útočníky. „Podle tréninku to vypadá, že Mezlík se posune dopředu a já bych mohl nastoupit na pravý kraj zálohy," přemítal Glaser.

Trápící se mistr

Soupeřem sedmých Brňanů budou úřadující šampioni z Liberce, kteří se letos zatím trápí. Čtyřikrát po sobě už nevyhráli, v tabulce jsou až osmí, když posbírali o bod méně než Zbrojovka. „Vstup do sezony si soupeř představoval lepší, ale potkala ho spousta zranění. Oproti nám jsou nyní v opačné pozici. Zatímco nám někteří hráči chybí, jim se uzdravují. Nyní mají konečně příležitost dokázat, jak silní jsou. Přesto chceme tři body," tvrdil Čuhel.

Ale i český šampion cítí před brněnským duelem respekt. „Zbrojovku považuji za překvapení ligy. Dává dost gólů, nehraje žádného zanďoura," upozornil liberecký kouč Jaroslav Šilhavý.

V dresu hostů se na jih Moravy po více než roce vrátí i bývalí Zbrojováci Michael Rabušic a Josef Šural. „V Brně jsem vyrůstal, bydlím tady a přijde se na mě podívat celá rodina. Moc se těším," svěřil se Šural, jehož start je kvůli návratu po zranění nejistý.

Kdo se přijde v neděli od čtyř hodin odpoledne podívat na utkání s Libercem, dostane také poukázku na pivo za pět korun, které si může vypít v některé z blízkých hospod v okolí brněnského stadionu. Akci vystříleli fanouškům hráči v minulém domácím utkání, když porazili 5:1 Jihlavu.

Stejně jako tehdy, tak i tentokrát budou po konci fotbalového utkání pro diváky připravené autobusy, které ze zastávky Srbská zdarma převezou zájemce na večerní hokejový zápas brněnské Komety.

Zbrojovka Brno vs. Slovan Liberec.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!