Do utkání vstoupily oba týmy velmi svižně, šance se střídaly na obou stranách. Výborná kulisa hráče vybičovala k pěkným akcím, které ale ani na jedné straně ke gólu nevedly. Největší šanci spálil hned ve druhé minutě Vašíček, který se s míčem ocitl úplně sám na rohu šestnáctky, se zakončením se však unáhlil a míč poslal vysoko nad Melichárkovu bránu.

A další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Avšak ani přímý kop Halenára, ani obrovská šance Plška, který zakončoval sám z malého vápna, ke gólu nevedly. První gólovou šanci si za dvě minuty vypracovala i Zbrojovka, když přihrávku Škody mohl uklízet Řezníček, Buchtu však nepřekonal. Od té doby převzala iniciativu zápasu Zbrojovka, následovaly tři šance Paška. Ani zbytek utkání ke gólu nevedl, do šaten tak šly oba týmy za stavu 0:0.

Zkraje druhého poločasu postupoval Řezníček do otevřené obrany domácích, napravo měl volného spoluhráče, ale skvěle dozadu zapracoval Plšek. Poté se však hra zklidnila, obrany obou týmů začaly být pozornější, proto nebyla k vidění žádná vyložená šance.

Brno se do vedení dostalo v 68. minutě. Přetažený centr předložil Michal Škoda zcela volnému Pavlu Zavadilovi, který nechytatelnou bombou do šibenice nedal Buchtovi sebemenší šanci. Sigma se rázem dostala do útlumu, ze kterého jí vysvobodil velkým zkratem Michal Škoda. Brněnský útočník zůstal po tvrdém střetu ležet o trochu déle, než bylo nutné, Jan Rajnoch ho zvedl na nohy a bratr Milana Škody ze Slavie neudržel nervy na uzdě, když udeřil stopera domácích a šel pod sprchy.

Domácí trenér Leoš Kalvoda pak poslal do ofenzivy všechny útočníky, a tento risk se vyplatil v 83. minutě, kdy se prosadil Tomáš Chorý, který po vzoru brněnského Zavadila další bombou utkání vyrovnal.

Hodnocení trenérů:

„Hráči si to s Michalem Škodou vyřídí asi sami. Byla to situace u vápna soupeře, kde nám nehrozilo žádné nebezpečí. Poté soupeř poslal dopředu vysoké hráče a dokázal nám vyrovnat," uvedl ke dvěma chybám svého týmu trenér Zbrojovky Václav Kotal.

„Chyby dělají většinou zkušení hráči, u těch mě to mrzí dvojnásob. Celkově jsme ale nehráli špatně. Sice jsme utkání nezvládli výsledkově, herně to však nebylo špatné. Máme na to potrápit i mnohem silnější mužstva," nadále věří svému týmu i své pozici Leoš Kalvoda.

Sigma Olomouc – Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 83. Chorý – 68. Zavadil.. Rozhodčí: Nenadál, Hock, Arnošt. ŽK: Halenár, Rajnoch, Zahradníček – Lutonský, Košťál, Lacko, Zavadil ČK: 76. Škoda (B). Diváků: 5062.

Olomouc: Buchta – Hála (76. Chorý), Rajnoch, Radakovič, Vepřek – Houska (56. Ordoš), Plšek, Petr (63. Zahradníček), Halenár, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Brno: Melichárek – Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský – Malík (72. Chrien), Lacko (88. Klán) – Pašek (84. Moukanza) Zavadil, Škoda – Řezníček. Trenér: Václav Kotal.

MAREK VALKO