Čtrnáctý tým tabulky je silně namočený v boji o záchranu, na patnáctý Liberec má náskok jediný bod. Do klidnějších pater tabulky se Brňané touží vydrápat dřív, než narazí na těžké váhy.

Mezi 23. až 25. kolem je čekají duely s Plzní, Mladou Boleslaví a Spartou, které na podzim odstartovaly dokonce pětizápasovou šňůru porážek. „Úvod ligy je pro nás nejdůležitější. Chceme mít klid po šesti kolech. Čekají nás soupeři, kteří jsou v bodovém rozptylu kolem nás. Už když porazíme Duklu, máme devatenáct bodů a ztrácíme na ni jeden," burcoval Kotal.

Čekání na Zavadila

Před duelem s devátou Duklou, který startuje na stadionu v Srbské ulici v pět hodin odpoledne, trápil Kotala zejména nejistý zdravotní stav špílmachra Pavla Zavadila. „Děláme vše pro to, aby byl v pořádku," uvedl.Pro zvětšení klikněte.

Z nových posil Zbrojovky počítá Kotal se zařazením útočníka Josefa Čtvrtníčka. „Chceme jednoznačně vyhrát. Příprava se nám povedla, teď na ni musíme navázat," prohlásil vysoký forvard.

K dispozici bude i ofenzivní záložník Lukáš Zoubele, který nehrál ligový zápas víc než rok. „Má obrovskou chuť. Do utkání se může dostat, záleží na vývoji,"zmínil Ko­tal.

Dukla startuje jarní část s totožným cílem jako Brno. „Třetí a čtvrté jarní kolo máme Spartu a Plzeň a v případě neúspěchu v prvních dvou kolech se tabulka dole ještě víc vyrovná. Čeká nás organizované mužstvo se zažitým herním stylem," uvažoval trenér Luboš Kozel.

V posledních dvou vzájemných duelech získalo Brno čtyři body. „Soupeř je kvalitní v kombinaci i na míči, nesmíme mu nechat prostor. To z naší strany předpokládá maximální nasazení, důraz v osobních soubojích, koncentraci na každou situaci v jakékoliv minutě," vyzval brněnský kouč.