Pro další sezonu Zbrojovka chystá obměněnou tvář prvního mužstva. „Prozradím, že do přípravy naskočí Lukáš Křeček, jenž se vrací z hostování v Opavě. Ze Sokolova jde zase zpět Josef Dvorník. U něj však registrujeme zájem ze strany Sokolova a Zlína," uvedl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Vedle téměř jistého setrvání brněnského patriota Petra Švancary se rýsuje i pokračování spolupráce se zkušeným Pavlem Mezlíkem. Další ostřílený záložník Václav Koloušek má v Brně smlouvu minimálně do zimy. Stejně je na tom i bek Josip Šoljič. Smlouvu prodloužili Petr Buchta a David Pašek. Zůstat by měl i Miroslav Král.

„Zájem máme i o útočníka Martina Doležala, o němž jednáme s Olomoucí. Naopak končí Michal Sedláček, Petr Šíma a Daniel Chigou, který nám brankami pomohl, ale nemáme další prostor pro jeho zapracovávání do sestavy," doplnil Kudela.

V Brně končí i Zdeněk Polák, Martin Kasálek a mládežnický reprezentant Tomáš Kunc. O setrvání Milana Lutonského a Vlastimila Veselého Zbrojovka teprve jedná.

Změny přijdou i na lavičce mládežnických týmů. Na post šéftrenéra Tréninkového centra mládeže nastoupí Luděk Zajíc, který vedl Hradec Králové, Most či Mladou Boleslav. Roli asistenta měl v pražské Spartě a u reprezentace Kuvajtu. Šéftrenérem dorostu bude René Wagner. U přípravek se jím stane nově Vladimír Chaloupka. Juniorku Zbrojovky má vést stejně jako v závěru jara Ludevít Grmela.

Příprava Zbrojovky

Harmonogram letní přípravy brněnských fotbalistů:

20. června: start přípravy

30. června v 17.00 v Ivan­čicích: Zbrojovka – Znojmo (II.) liga)

3. července v 17.00: Zlaté Moravce (Slovensko) – Zbrojovka

7. července v 10.00: Olomouc (I. liga) – Zbrojovka

11. července v 10.15 v Zaječí: Zbrojovka – Ostrava (I. liga)

14. července v 17.00 v Moravské Třebové: Zbrojovka – Hradec Králové (I. liga)

15. až 22. července: soustředění v rakouském Heiligenkreuzu (3 zápasy v jednání)