Přitom v první půli se jeho svěřenci drželi. Brněnský brankář Doležal si poradil se všemi nebezpečnými situacemi. Trápil zejména mladého záložníka Čermáka, který se tlačil do několika slibných šancí, ale nepřekonal ho. Největší měl čtyři minuty před poločasem, kdy se ocitl deset metrů od branky zcela sám, ale trefil jen vybíhajícího gólmana. „Nebýt vynikajícího výkonu brankáře Doležala, už v poločase jsme prohrávali 0:3. Propadali jsme v soubojích a nestíhali jsme kolmé přihrávky za obranu," kritizoval trenér Kotal.

Čermák se dočkal pět minut po začátku druhé půle, kdy po centru sklepl míč Zahustelovi, ten přiťukl Bartlovi a Čermák měl na malém vápně hodně času na to, aby střelu usměrnil mimo dosah Doležala.

Brňané se dostávali do zakončení většinou jen po standardních situacích, gólmana Šedu téměř neprověřili. Tak v poslední minutě po brejku šel domácí forvard Baroš na branku sám ve dvojici s Chramostou, připravil svému spoluhráči stoprocentní šanci, kterou Chramosta proměnil. „Byl to dárek od Baryho. Běžel jsem za ním, abych mu to ulehčil a on mi to dal krásně do prázdné branky," popsal. „Můžeme být spokojení, Brnu jsme nic nedovolili, sami jsme měli řadu šancí, takže jediná kaňka je, že jsme jich víc neproměnili," dodal domácí střelec.

Zbrojovka vstoupila do sezony domácím vítězstvím 2:1 nad Ostravou, po prohře v Mladé Boleslavi klesla na jedenáctou příčku prvoligové tabulky. „Paradoxně když jsme se zlepšili, necháme si dát gól po autovém vhazování, kdy všichni hráči mají být koncentrovaní. Potom jsme možná opticky hru vyrovnali, ale domácí pořád hrozili z protiútoků. Museli bychom mít velké štěstí, abychom vyrovnali. Věděli jsme, že Boleslav udělá vše pro to, aby uspěla, hodně jsme jí to však usnadnili," mrzelo Kotala.

Středočeši přitom vypadli už po dvou zápasech druhého kola Evropské ligy s norským Strömsgodsetem a do domácí soutěže vstoupili prohrou 2:4 v Liberci. „Myslím si, že jsme zápas měli od první minuty ve své moci, ale zahazovali jsme jednu šanci za druhou. Dobře jsme kombinovali, vázla však koncovka," hodnotil vítězné utkání trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.