Místo bezkrevného brněnského výkonu viděli diváci bojovnost, odvahu a vůli po vítězství. „Na jaře jsme vytvořili mužstvo a hráli jsme jako tým, i když jsme se v zápasech dostali do nepříznivých podmínek. Na začátku jara sice situace nebyla ideální, ale lidi v klubu se semkli a pomohli nám i diváci, kteří s námi jezdili ven a povzbuzovali," hledal příčiny proměny brněnský trenér Petr Čuhel.

Jeho mužstvo na jaře prohrálo jediný duel a ze čtrnácté příčky se vyšplhalo až na konečnou čtvrtou pozici s šestibodovou ztrátou na přímé postupové místo. „Mrzí mě každá ztráta, musíme ovšem respektovat sílu soupeřů. Několikrát jsme získali body až v posledních minutách. Na jaře jsme zvládli první krok, který byl stabilizace klubu i výkonnosti," těšilo Čuhela.

V duelu s Mostem šli jeho svěřenci od začátku za vytouženým cílem v podobě třetího místa, o které je i přes výhru připravily tři body Sokolova na trávníku Táborska.

Z úvodního tlaku vytěžila Zbrojovka v 9. minutě standardní situaci, ze které napálil uzdravený záložník Pavel Mezlík míč nekompromisně do sítě. Druhou branku přidal po faulu obránce Kury na útočníka Doležala brněnský kapitán Petr Švancara. Pokutový kop poslal chladnokrevně doprostřed brány. „Jsem rád, že jsme vyhráli, protože jsme se s fanoušky chtěli rozloučit vítězstvím. Mohli jsme však zvítězit i vyšším rozdílem," mrzelo naoko Švancaru.

Šancemi na zvýšení náskoku dvakrát pohrdl kamerunský útočník Dani Chigou. „Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, což se nám po dlouhé době podařilo. Jen nejsem spokojený s proměňováním šancí ve druhé půlce," dodal brněnský trenér.

V souboji o jarního krále Most příliš starostí domácímu celku nedělal. „Nepovedl se nám první poločas, kdy jsme vlastními chybami při rozehrávce pomohli Brnu vyvinout tlak, který využil ke vstřelení gólu. Po druhém gól do šaten už bylo těžké něco s výsledkem udělat. Zaslouženě jsme prohráli," uznal mostecký kouč Michal Zach.