Doležal chytal nejvyšší soutěž naposledy loni v červnu, kdy Zbrojovka prohrála se Slováckem. „Jsem rád, že jsem dostal šanci a můžu mančaftu pomoct," sdělil Brněnskému deníku Rovnost třiatřicetiletý Doležal.

O místo si řekl svým výkonem proti pražské Slavii, kdy Zbrojovce vychytal v pokutových kopech postup do semifinále Poháru České pošty. „Je pro mě dobré, že jsem si to proti Slavii osahal," doplnil brněnský gólman.

V jarní sezoně kromě utkání se Slavií nastoupil jen jednou v Juniorské lize v Pardubicích. „Mám už svůj věk, i když trochu nervozity budu před zápasem cítit. Pokusím se, aby byla co nejmenší," prohlásil Doležal.

Hladký přišel o místo v brance především kvůli chybám v Liberci a doma se Znojmem. Na severu Čech jeho tým prohrál 0:1, v jihomoravském derby remizoval 1:1. „Martin je přece jen zkušenější brankář, řešení situací vyžaduje chladnou hlavu. Když si je promítnu, ani při jedné situaci nebyl gólman pod bezprostředním tlakem soupeře," vysvětloval Kotal.

Doležal si uvědomuje důležitost duelu. „My i Sigma jsme si představovali, že budeme hrát někde jinde. Několikrát jsme před zápasem říkali, jak jsme nažhavení. Víme, o co se hraje a doufám, že si to řekneme po zápase," pravil Doležal.

Rozdíl bodu

V pondělí od pěti hodin odpoledne se utká třináctá Zbrojovka, kterou od sestupových příček dělí pouhý bod, a jedenáctá Sigma, jež je na tom o bod lépe. „Opět budeme hrát o šest bodů, protože nás čeká další soupeř, který je také v ohrožení sestupem," řekl olomoucký trenér Zdeněk Psotka, kterého před utkáním trápí hlavně výkony na soupeřových hřištích. Venku totiž Sigma vyhrála naposledy v září a v posledních čtyřech zápasech prohrála se skóre 2:13.

Brno na tom není o moc líp, protože v posledních pěti zápasech dalo jen tři branky. „Po Dukle jsme věřili, že se to zlomí, ale ve dvou utkáních jsme dali jen jeden gól. Náš efekt v útočné fázi stále není takový, jaký si představujeme," prohlásil Kotal.

Brno čeká první ze tří zápasů v jednom týdnu. Tři dny po Olomouci nastoupí v úvodním semifinále poháru proti Plzni a v neděli se představí v Teplicích. „To neřeším. Priorita je pro nás liga, na tu se musíme maximálně soustředit. Chceme získat tři body," dodal Kotal.