Když se po půlhodině hry poprvé v nejvyšší české soutěži trefil arménský fotbalista Hrayr Mkoyan, vypadalo to se Zbrojovkou zle. Brňané v Českých Budějovicích ztráceli, ale nevzdali. Pět minut po přestávce je spasil Pavel Mezlík a zařídil remízu 1:1.

Zbrojovka důležitý souboj dvacátého kola zvládla a předposlední Dynamo udržela na pětibodovém rozdílu. „Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání. Vypadalo to, jako by nám nervozita svazovala nohy. Nedařila se nám kombinace a ztráceli jsme lehké míče," smutnil domácí kouč Pavol Švantner.

Brno splnilo remízou plán a přinejmenším do pondělí poskočilo na jedenáctou příčku před Jihlavu. Jenže… „Pro nás je to první získaný bod na jaře. Přesto si myslím, že jsme měli vyhrát," neubránil se drobnému zklamání brněnský stratég Petr Čuhel.

Není divu. Vždyť Zbrojovka měla víc gólových příležitostí, v závěrech poločasů domácí zmáčkla. Ale akcie Dynama držel vysoko vynikající gólman Michal Daněk a brněnský kapitán Petr Švancara zahodil penaltu. Po ruce Mkoyana trefil pouze Daňkovy nohy. „Potvrdilo se, že dostáváme velmi laciné góly a máme velké problémy je střílet," smutnil Čuhel.

Až po půlhodině hry se Jihočeši poprvé přiblížili k brance brněnského Radka Petra, který vystřídal Martina Doležala chybujícího v duelu se Slavií. A hned z toho byla branka. Petr Javorek centroval, Ivo Táborský se ve vzduchu potkal s brankářem Zbrojovky a propadlý míč poslal do sítě Mkoyan.

O deset minut později navíc Jakub Řezníček neproměnil sólový nájezd. „Jenže gól na nás neuklidnil, pořád jsme byli nervózní a zbytečně jsme ztráceli balon. Brno nás rychlou kombinací přehrávalo, nezachytávali jsme míče a neměli žádný odražený balon," zlobil se Švantner.

Do poločasu mohl srovnat Pavel Zavadil, který hlavičkoval do břevna. Pět minut po přestávce se však po závaru před brankou Dynama nejlépe zorientoval Pavel Mezlík a poslal míč přesně k tyči. „Hosté nás potrestali lacinou brankou po velkých zmatcích v obraně a v celé druhé půli jsme se stále víc trápili, než abychom hráli fotbal," uvedl českobudějovický trenér.

Závěru utkání vládla Zbrojovka. Gólman Dynama ovšem vedle penalty kryl i vyložené příležitosti Škody a Mezlíka. „Budějovice šly dvakrát sami na našeho brankáře a měly dostatek šancí na skórování. Přesto mám pocit, že jsme tady měli na tři body," zopakoval Čuhel.

20. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice – Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

Branky: 32. Mchojan – 50. Mezlík. Rozhodčí: Proske – Pilný, Kotík. ŽK: Řezníček, Mchojan – Brabec, Petr, Kroupa. Diváci: 2290.

Sestavy:

Č. Budějovice: Daněk – Ježdík, Mchojan, Lengyel, Machovec – Černý (60. Klesa), Benát, Javorek, Hora – Táborský (82. Linhart), Řezníček (73. Sandro). Trenér: Švantner.

Brno: Petr – Hyčka, Brabec, Pernica, Husár (68. Glaser) – Mezlík, Zavadil, Šoljič, Pašek – Švancara (78. Kroupa), Škoda (90. Sus). Trenér: Čuhel.