Žádné jiné Brňané na Letné v historii samostatné české ligy nezískali. „Nadešel čas, abychom se bilanci pokusili změnit. Sparta má za sebou těžké utkání Evropské ligy v Izraeli a záleží na nás, jak toho využijeme," připomněl brněnský záložník Pavel Zavadil čtvrteční remízu 1:1 s Kirjatem Šmona.

Špílmachr Zbrojovky se v nedělním utkání vrátí na místo, odkud před deseti lety vylétl do světa velkého fotbalu. Za Spartu si zahrál i Ligu mistrů. „Je to hodně dávno, ale těším se. Sparta má výborný stadion a věřím, že bude i patřičná atmosféra," přál si.

Zbrojovka poslední dvě utkání prohrála a nevstřelila branku, v tabulce klesla na sedmou příčku, Sparta se drží tři místa před ní. „V minulém kole v Boleslavi jsme dva body ztratili, teď musíme doma zabrat a udělat všechno, abychom se udrželi v kontaktu s čelem tabulky," vyřkl plán sparťanský stratég Vítězslav Lavička.

Torzo mužstva

Brněnský trenér Petr Čuhel před očekávaným soubojem řeší potíže se sestavou. Rozpadl se mu útok, ke Švancarovi přibyl na marodku Halaška a hrát nesmí Jurdík, který v Brně hostuje ze Sparty. Ještě větší starosti mu dělá složení obrany. Zranění vyřadilo do konce podzimu Husára, Král je po operaci a kvůli dohodě klubů nesmí nastoupit ani stoper Brabec.

Když se k tomu připočítá vykartovaný Sus, zbylo Zbrojovce jen torzo týmu. Do obrany se tak patrně vrátí Kaufman a levý kraj obrany obslouží Buchta. „Dostanou šanci hráči, kteří tolik nehráli, a kádr doplníme z juniorky. O to větší výzva stojí před naším týmem. I před námi trenéry," podotkl Čuhel.

Jeho celek v poslední zápasech nezvládal začátky. „Máme ve hře výkyvy. Sparta je doma velký favoritem, ale naším cílem nadále zůstává aktivní hra. Totální defenziva úspěch nepřinese," měl jasno brněnský kouč.

Na Letné se očekává velká návštěva brněnských příznivců. Část z nich má sraz v neděli patnáct minut po poledni na hlavním vlakovém nádraží v Brně. Utkání začíná v šest hodin večer. „Náš kádr je mladý a hráči si fanoušků váží, jsou z nich nadšení. Snad je na Spartě nezklameme. Věřím, že šanci na body tam máme," doplnil brněnský trenér.