S Kaščákem po dohodě, Mezlíkovi zaslal výpověď. Oba měli stávající kontrakt do 30. června. „Marek naše rozhodnutí respektoval, s Pavlem to bude složitější," prohlásil sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Klub využil část smlouvy, která umožňuje její předčasné ukončení při dlouhodobém zranění. „U obou nás to mrzí, protože pokud byli zdraví, odvedli pro nás dobré služby," uvedl Kudela.

Jedenatřicetiletý útočník Mezlík zasáhl do utkání naposledy na konci srpna. „Omlouvám se, vyjadřovat se teď nechci," napsal na dotaz Deníku Rovnost.

Fotbalista, který dlouho držel primát nejmladšího hráče, jenž nastoupil v nejvyšší soutěži, v posledních dvou sezonách naskočil jen do pěti utkání. Vyřadily ho potíže s kotníky. „Někdy člověka zdraví zradí. Ligu hrál od patnácti let, což je nápor na organismus, a když přijde operace, žádný lékař negarantuje, že po ní vše bude jako dřív. Nikdo nic nezanedbal," pravil Kudela.

Mezlík, který v první lize nastoupil ke 184 zápasům a dal 13 gólů, podstoupil několik operací obou kotníků. „Naposledy před měsícem. Má životní smůlu. Je to příkladný hráč, profesionál, ale nedá se nic dělat," líčil ředitel.

Se slovenským záložníkem Kaščákem se klub dohodl na rozvázání smlouvy do konce dubna. „Mrzí mě, že jsem nehrál a nepomohl víc na hřišti, ale to k fotbalu patří. Klub se ke mně choval vstřícně, na Brno nemůžu říct křivé slovo. Budu vzpomínat v dobrém a klukům fandit," sdělil dvaatřicetiletý defenzivní záložník.

Do Zbrojovky přišel předloni v létě, ale v nejvyšší soutěži odehrál jen deset utkání. Na podzim musel potřetí na operaci s předním zkříženým vazem v levém koleni. „Chtěl jsem v Brně hrát, ale zranil jsem se tady dvakrát v krátké době, takže moje angažmá nebylo úspěšné. Ale zranění mě nezlomí, musím myslet pozitivně," poznamenal rodák z Bardejova.

Brněnský dres oblékl naposledy v pohárovém utkání na hřišti Znojma 8. října. „Noha už drží, běhám, posiluju. Tři týdny se budu připravovat s kondičním trenérem Honzou Cackem a pak půjdu na hřiště. S fotbalem nechci končit. Uvidím, na jaké úrovni ho budu ještě hrát," uvažoval záložník, který v nejvyšší české soutěži odehrál 105 utkání.

Doma v Olomouci se nejspíš začne připravovat s třetiligovým HFK. „Koncem června chci zkusit zápas, nějaké kluby v okolí by o mě možná stály, ale zatím to neřeším," hlesl Kaščák, jemuž při zranění pomáhá rodina. „Měl jsem čas na ni i na přemýšlení," doplnil.