Se „slonem" se v nové prvoligové sezoně pokusí rozšlapat soupeřovy obrany fotbalisté Zbrojovky. Brněnský celek pravděpodobně posílí urostlý útočník z Pobřeží slonoviny Ibrahim Doumbia.

Podle zjištění Deníku Rovnost se jedenadvacetiletý forvard připojí k týmu pravděpodobně zítra nebo ve čtvrtek. Pokud se prosadí, vyslouží si první evropské angažmá v kariéře. „Dorazí minimálně na dva týdny na zkoušku. Je to hrotový útočník, který měří 194 centimetrů. Pokud naplní předpoklady, pomůže nám ke zvýšení efektivity v útoku," prohlásil majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

Už na začátek přípravy počítala Zbrojovka s urostlým středním útočníkem. Dorazit měl dvaadvacetiletý Dramane Koné, který prošel francouzskými celky Le Havre a rezervou Sedanu. „Jenže manažer nedodržel dohodu a poslal ho jinam. Mohla to být trefa," litoval Bartoněk.

Po pondělním odpoledním tréninku se sešel s trenérem Zbrojovky Václavem Kotalem, který mu přednesl své představy o kádru. Zužováním neprošlo trio útočníků James, Martin Surynek a Jindřich Stehlík. Nigerijce Jamese a brněnského rodáka Surynka klub testoval. „James měl individuální přednosti, ale ztrácel v organizaci hry. Surynek je zajímavý hráč, ale není lepší než útočníci, které tady máme," objasnil majitel.

Do kádru se nevešli ani Daniel Přerovský s Jindřichem Stehlíkem, pro něž vedení klubu hledá hostování ve druhé či třetí lize. Rostislava Varaďu zapůjčí do Zlína.

Na zkoušku do již druholigového Znojma zamířily dvě opory juniorského výběru, Tadeáš Zezula a Tomáš Kunc. „Věděl jsem, že někam půjdu na hostování, protože potřebuji pravidelně hrát mezi muži," souhlasil jedenadvacetiletý záložník Kunc. „Znojmo je pro mě nyní ideální varianta. Za půl roku si můžu vybojovat návrat do Brna," dodal mládežnický reprezentant.

V přípravě nyní zůstalo 25 fotbalistů do pole a tři gólmani. „S tímto kádrem budeme pracovat až do jedenáctého července, kdy odjíždíme na soustředění do Rakouska. To už bude jasno, kdo a kam případně odejde," sdělil Kotal.

Dnes se Zbrojovka v Ústí nad Orlicí střetne s prvoligovým nováčkem Hradcem Králové. Už zná i třetího soupeře pro soustředění v Rakousku. K reprezentaci Singapuru a německému Eintrachtu Braunschweig přibyl uzbecký Lokomotiv Taškent.

Kdo odchází:

Martin Surynek (útočník), James (útočník) – neuspěli na zkoušce, Tadeáš Zezula (obránce), Tomáš Kunc (záložník) – test ve Znojmě, Daniel Přerovský (záložník), Jindřich Stehlík (útočník) – klub jim hledá angažmá, Rostislav Varaďa (záložník) – hostování ve Zlíně