Poté, co v zimě neprodloužil smlouvu, na jaře nenastupoval. Zaskočil jen proti Prostějovu, ovšem v posledních pěti kolech už čtyřikrát nechyběl v základní sestavě. Až na prohru ve Varnsdorfu vždy pomohl ke třem bodům. „Nemůžu se samozřejmě chválit, ale určitě na to mám nějaký vliv. Samozřejmě si dělám srandu,“ povídal rozverně pětadvacetiletý zadák.

Usadil se uprostřed obrany vedle Lukáše Kryštůfka a společně se jim daří. „Kdyby soupeři neměli šanci, bude to dokonalé. Vždycky se nějaká situace naskytne, ale defenziva funguje. Jsme schopní zápasy odpracovat a nedostáváme branky, což je vždycky plus. Defenziva je jistější,“ podotkl brněnský trenér Pavel Šustr.

GrafikaZdroj: Deník

Přitom Vraštilův odchod je hotová věc, nic na tom nezmění ani případný postup do nejvyšší soutěže. Zadák míří do Zlína. „Pro mě je obrovská motivace se rozloučit se Zbrojovkou postupem do ligy. Oslavíme to a pak si můžu v klidu říct, že dílo je dokonáno, a odejít,“ řekl obránce.

Pochodeň Evropských her měla zastávku v Brně, štafetu zahájila Šárka Kašpárková.
Z Říma přes Mont Blanc až do Brna. Oheň míru nesla Kašpárková i její dcera

Na zápasech bez obdržené branky má výrazný podíl také nový gólman Jiří Floder, který si zatím drží výtečnou bilanci: ve třech utkáních nepustil ani jednu střelu. „Floďovi se daří, chytá dobře, podržel nás jak v Sokolově, tak doma s Hradcem. Jsem jen rád, že mu to drží. Kéž by tahle vydržel do konce sezony,“ přál si Vraštil.

Jeho úspěšné zákroky potřebují brněnští fotbalisté také v sobotu, kdy od pěti hodin odpoledne nastoupí na hřišti osmých Vítkovic. „Hrajeme na hřišti týmu, který se může opřít o řadu zajímavých hráčů a jako každý soupeř se proti nám chce vytáhnout. Opět k utkání přistoupíme s pokorou, ale zároveň s jasným cílem uspět a zvládnout tak další zápas v cestě za naším cílem,“ prohlásil Šustr.

Kde hrají soupeři v boji o baráž?
28. kolo: Vítkovice – Brno, Varnsdorf – Prostějov, Hradec Králové – Ústí nad Labem
29. kolo: Pardubice – Hradec, Č. Budějovice – Varnsdorf, Ústí – Jihlava, Brno – Třinec
30. kolo: Varnsdorf – Znojmo, Hradec – Táborsko, Jihlava – Brno, Sokolov – Ústí