Zbrojovka vstoupí do zimní přestávky z dvanácté pozice s patnácti body. „Oproti tomu, co bylo před mým příchodem, je to dobré. Získali jsme jedenáct bodů za sedm zápasů, pouze šest gólů jsme dostali, musíme však pracovat dál. Počet je samozřejmě komfortní, ale v posledním zápase jsme dostali facku, měli jsme ho na dosah. Potřebujete třicet bodů za sezonu, které dávají jistotu záchrany, možná tentokrát méně, protože hodně mužstev má málo bodů. Klidný nemůže být nikdo ani s dvaceti body, ale každý rok zhruba osm mužstev hraje standardně o záchranu,“ pronesl brněnský trenér Roman Pivarník.

První poločas zahájil nečekaně aktivněji Zlín, přestože trenér Bohumil Páník udělal proti předchozímu utkání šest změn v sestavě. Ale po půlhodině se dostala do vedení Zbrojovka. Miloš Kratochvíl napřáhl ke střele, trefil jen obránce Josefa Hnaníčka, od něhož se míč odrazil k Martinu Ziklovi, který si připsal premiérový gól v první lize.

Jenže po přestávce Zlín ukázal, že se rozhodně nehodlá vzdát a zlobil domácí celek. Hned po pauze zblízka hlavičkoval Lukáš Železník, jeho pokus lapil brněnský gólman Dušan Melichárek. V 51. minutě se krásně nůžkami do centru Vukadina Vukadinoviče pověsil Dame Diop a trefil tyč. Po hodině hry Železník po krásném vybídnutí Daniela Holzera minul hlavou branku. Na druhé straně upaloval do rychlého brejku Jakub Přichystal, jenže míč si ukopl.

Superbiky na brněnském okruhu - ilustrační fotografie.
Příští týden začne předprodej lístků na superbiky. Vrací se po pěti letech

V 67. minutě se Zbrojovce rozpadla obrana, když musel střídat portugalský bek Francisco Gomes a na pravý kraj obrany zatáhl trenér Přichystala. Hned vzápětí tvrdě vypálil Vukadinovič, ovšem Melichárek se blýskl senzačním zákrokem. V 69. minutě pak zbytečnou druhou žlutou kartu dostal zlínský stoper Ondřej Bačo a hosté dohrávali v deseti.

Jenže proti oslabenému Zlínu to brněnskému celku opět nevyšlo. Sedm minut před koncem po centru Diopa vznikla skrumáž, ve které nadvakrát dotlačil míč do sítě střídající Mirzad Mehanovič a srovnal. „Před týdnem jsme dostali tři body, teď jsme ztratili, takový je fotbal, někdy vám dá a někdy vezme. Začali jsme velice dobře asi patnáct minut, potom to spadlo a hlavně po gólu jsme měli problémy, což je o hlavě, než se hráči vzpamatovali. Druhou půlku jsme na domácí vlétli s tím, že zápas můžeme převrátit, i po vyloučení jsme ve hře pokračovali, v rychlém dostupování a obrovské aktivitě. Někteří hráči mě přesvědčili, že jsou to oni, kteří mají Zlín v budoucnu táhnout,“ prohlásil Páník.

Zbrojovka tak na závěr podzimní části jen remizovala. „Samozřejmě jsme vedli, i když jsme nehráli nějakou dlouhou pasáž o jednoho víc, jenže víme, že mužstvo, které prohrává, hodně riskuje. Měli jsme dát gól, ale když jsem se na nás díval, potřebovali bychom hodně štěstí, abychom utkání vyhráli,“ dodal Pivarník.

FC Zbrojovka Brno – FC Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 32. Zikl – 84. Mehanovič. Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Pospíšil. Žluté karty: 60. Přichystal, 88. Janošek – 31. Hronek, 52. Bačo, 77. Matejov. Červená karta: 70. Bača (Zlín). Diváci: 3 518.
Brno: Melichárek – Gomes (67. T. Pilík), Pavlík, Kijanskas, Vraštil – Sedlák – Přichystal, Kratochvíl (87. Janošek), Škoda, Lutonský – Zikl (78. Koné).
Zlín: Dostál – Kopečný, Bačo, Hnaníček, Holzer – Hronek, Jiráček, V. Vukadinovič (90+1. Bartolomeu), Bartošák (46. Matejov) – Železník (80. Mehanovič), Diop.

Basketbalové utkání Kooperativy NBL mezi BK JIP Pardubice (v bíločerném) a mmcité+ Brno (v černozeleném) v pardubické hale na Dašické.
Snadná výhra. Brněnští basketbalisté Pardubicím podlehli