Dvě ohlásila, další dvě ještě vyhlíží. Šest dní před startem zimní přípravy na jarní pokračování nejvyšší soutěže hlásí Zbrojovka úvodní dvě posily. Pro záchranářský boj počítá čtrnáctý celek se záložníkem Lukášem Zoubelem a slovenským útočníkem Filipem Serečinem.

Posily Zbrojovky:
LUKÁŠ ZOUBELE
29 let
záložník
bývalý hráč Kladna, Teplic a Jablonce nad Nisou
v 1. české lize 131 utkání,7 gólů

FILIP SEREČIN
25 let
útočník
bývalý hráč Košic, Ružomberoku a Banancu Jerevan

Další dvě jména brněnský klub patrně oznámí příští týden. A podle informací Deníku Rovnost půjde o vyzkoušené prvoligové fotbalisty. „Tvrdě jednáme s pražskou Spartou o dvou středopolařích, kteří přijdou do Brna," oznámil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Brno potřebuje posílit především ofenzivu zkušenými hráči, což splňuje devětadvacetiletý Zoubele, který v první lize posbíral 131 startů a vstřelil sedm branek. Jenže v Jablonci, kde mu končí smlouva, na podzim nenastoupil kvůli operaci kolena. „Už je v pořádku, dva měsíce trénuje. Předběžně jsme se na jeho přestupu domluvili, ale ještě si otestujeme jeho zdravotní stav. Operoval ho dobrý doktor, nikdy si však nemůžete být jistí," poznamenal sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Zoubele hrál ligu v Kladně, Teplicích a Jablonci, s nímž loni vyhrál Český pohár. Vedl jej i současný brněnský trenér Václav Kotal. „Je to dobrý ligový fotbalista, který může hrát uprostřed i na straně sestavy," doplnil ředitel.

Pětadvacetiletý forvard Serečin se Zbrojovkou trénoval v prosinci. Nejvyšší slovenskou soutěž okusil v Košicích a Ružomberoku. Podzim zahájil v arménském týmu Bananc Jerevan, kde záhy skončil. „Neplatili mu a teď je volný hráč. Dohodneme se na přestup," předpokládal Kudela. „Je to ofenzivní fotbalista s vynikající levou nohou, může nastupovat i pod hrotem. Má velké předpoklady, aby nám pomohl," představil jej.

V pondělí se do plné přípravy zapojí uzdravení David Pašek se Šimonem Šumberou, do týdne je doplní Miroslav Markovič a postupně i Pavel Mezlík. Naopak Marek Kaščák po třetí operaci kolena už brněnský dres nejspíš neoblékne. „Na devětadevadesát procent jeho epizoda ve Zbrojovce skončí," pravil Kudela.

Z juniorky se k prvnímu týmu přidají mládežničtí reprezentanti Jakub Šural s Tomášem Weberem. Šanci dostane i stoper Muamer Avdič, který se vrací z druholigového Mostu. „Hostování mi hodně pomohlo," sdělil bosenský obránce. Klub ještě řeší příchod útočníka Michala Škody, kterého Brno zapůjčilo Českým Budějovicím.