V prvním poločase sice předvedla brněnské obrana drobné zmatky, ale gólové šance měli právě domácí. Po centru Ashira ze dvacáté minuty pálil volný Lutonský, ale trefil jen obránce na brankové čáře. V závěru první půle centroval brněnský kapitán Zavadil a Řezníček rozezvučel břevno.

Po přestávce Zbrojovka zvýšila aktivitu, což ovšem otevíralo prostor po liberecké brejky, které hasil spolehlivý zadák Pavlík. Na hřiště se dostala také ukrajinská posila z VfB Stuttgart Tašči a po jeho příchodu se Zbrojovka dočkala vedoucí branky.

Deset minut před koncem Zavadil krásně našel hlavu Pavlíka, který míč prodloužil na vzdálenější tyč, kde si počíhal Řezníček a pohotově hlavou zakončil. „Zaslouženě jsme vyhráli, byli jsme lepší tým i statisticky, snad kromě deseti posledních minut v držení míče, příležitostech, v první půli jsme měli tři gólové, byli jsme lepší na počet rohů i střel," poznamenal brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Pět minut před koncem dostal Liberec výhodu standardní situace z hranice pokutového území, ale proti levačce Potočného se vyznamenal gólman Melichárek. „V 75. minutě tlak domácích ustal, jenže přišel náš opakovaný problém, obávaný roh Brna, které do té doby mělo ze čtyř tři šance. O poločase jsme se bavili o problému vráceného míče, který poslal Zavadil, prohráli jsme hlavu a Řezníček z bezprostřední blízkosti skóroval. Jsme zklamaní, že jsme prohráli, klíč byly standardní situace Brna a naše nevyužité brejkové situace, které jsme trestuhodně zkazili," pronesl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

V základní sestavě brněnského týmu nastoupil útočník Michal Škoda, z jehož přestupu do Číny nakonec sešlo. „Nebylo to tak, jak se prezentovalo, ani kluby se nedohodly. Tolik jsem se k tomu neupínal, už předtím některé možnosti nedopadly," pronesl smířlivě Škoda, jemuž se nelíbilo, když ho po víc než hodině hry střídal Tašči.

„Nelíbilo se mi střídání. Nemyslím si, že když jsem dal na podzim deset gólů, že bych měl za stavu 0:0 střídat, ale jde o rozhodnutí trenéra," hlesl Škoda.

Zbrojovka Brno – Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branky: 80. Řezníček (Pavlík)

Rozhodčí: Příhoda – Antoníček, Pochylý. ŽK: 39. Jakub Šural, 84. Polák – 37. Potočný. Diváci: 3818

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Kijanskas, Pavlík, T. Jablonský – Polák, Zavadil (C) – Olansunjanmi (89. R. Buchta), Michal Škoda (66. Tashchy), Lutonský (75. Přichystal) – Řezníček.
FC Slovan Liberec: Dúbravka – Coufal (C), Kúdela, Latka, Mikula – Bartl (84. Baroš), Souček, Breite (73. Bosančič), Kerbr – Voltr (64. Ševčík), Potočný.