Laciné, příšerné, po dětinských chybách. Takové jsou góly fotbalistů Zbrojovky Brno. Tedy ty, které dostávají. Včera obdrželi tři z uvedeného repertoáru od Mladé Boleslavi. Všechny měl na svědomí útočník Jan Chramosta, který tak Brno vyřadil ze třetího kola Ondrášovka Cupu.

Ze souboje loni prvoligových protivníků tak slavil obhájce pohárového prvenství. „Podařil se mi můj první hattrick, za který jsem strašně rád, ale postup je pro mě nejdůležitější,“ povídal hrdina večera Chramosta.

Zbrojovka si ovšem k vyřazení notně pomohla. Úvodní půlhodinu předváděla fotbal, podle něhož vypadali jako prvoligoví spíš její hráči. Jenže jedna obdržená branka ve 29. minutě všechno zhatila. „Do té doby jsme hráli po taktické stránce výborně, snahu Boleslavi jsme zastavovali ve všech zárodcích. Neměli jedinou šanci, zato my jsme dvě příležitosti promarnili. Ale góly, které dostáváme? Střílíme si je sami,,“ kroutil hlavou brněnský trenér René Wagner.

Mrzela ho především šance Švancary, který se řítil sám na brankáře hostů už v 5. minutě, nechal ho však výborným zákrokem vyniknout.Když po vyražené ráně Kúdely udeřil poprvé Chramosta, domácí se sesypali a v 56. minutě tentýž fotbalista pak zadupal jejich sebevědomí ještě níž. „Vyražený balon jsme měli na noze a mohli ho odkopnout. Nechápu, co tam hráči dělali. Při druhém gólu zase nikdo nevystoupí na fotbalistu ve vápně, který sám přebírá balon,“ zlobil se kouč.

Naději pro domácí ještě vykřesal 69. minutě Simerský, který zužitkoval dobrou práci Boráka a odraženým míčem propálil hradbu těl před gólmanem Millerem.Zbrojovka viditelně pookřála a tisícovka fanoušků také vycítila šanci ke skórování.

V příležitostech se ocitli Hromek s Borákem, ale dvě minuty před koncem jí potřetí zmrazil Chramosta. „Ani za stavu 2:0 jsme nepřestali hrát, snížili jsme a když se můžeme nadechnout k závěrečnému tlaku tlaku, dostaneme třetí gól jako z Jiříkova vidění. Hráč je v malém vápně a ten náš snad ani nedává pozor. Chramosta má sice fazonu, ale my mu všechny branky darovali,“ dodal Wagner.

Mladá Boleslav v osmifinále poháru patrně narazí na Plzeň nebo Sokolov. „Vážíme si postupu přes Brno. Nepodařil se mu vstup do druhé ligy a věděli jsme, že zápas pojme jako motivační bod. Do třetího gólu nebylo rozhodnuto, prožili jsme hektický závěr,“ pronesl po utkání mladoboleslavský kouč Miroslav Koubek.

FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1)
Branky: 69. Simerský – 29., 56. a 88. Chramosta. ŽK: Bulut, Procházka, Chramosta. Rozhodčí: Nenadál – Chytil, Gallo. Diváci: 1135.
Zbrojovka: Doležal I – Pašek, Pernica, Polák, R. Buchta – Borák, Simerský (74. Hromek), Koloušek, Fall – Doležal (65. Došek), Švancara (59. Šamánek).
Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Janíček, Rolko, Šírl – Štohanzl (46. Procházka), Kúdela, Wojnar – Kulič (74. Řezníček), Bulut (86. Zahustel), Chramosta.