Pašek nedokončil čtvrteční trénink před zápasem s Viktorií. Do konce týdne ho čeká vyšetření, které určí rozsah zranění. „Doktor mi sdělil, že vaz asi bude natržený, přes otok nic nebylo vidět. Po týdnu se udělá kontrolní vyšetření," uvedl Deníku Rovnost Pašek.

„Spoluhráč mi chtěl zablokovat centr, trefil mi nohu a špatně jsem došlápl," popsal nešťastný moment.

Brněnští marodi
- Pavel Zavadil (záložník): viróza, vrátí se nejspíš už příští týden
- David Pašek (záložník): podezření na natržené vazy v kotníku, hrozí mu pauza do konce podzimu
- Lukáš Zoubele (záložník): nehraje od srpna kvůli následkům přetržených vazů v kotníku, trénuje zatím individuálně

Zavadil ulehl do postele s virózou, ale jeho stav se zatím příliš nezlepšil. „Určitě nebudu na Příbram. Klukům můžu jen popřát, ať zápas zvládnou aspoň tak jako s Plzní. Z utkání jsem byl nadšený, odvedli skvělou práci a dobře se na to dívalo," uznal sedmatřicetiletý špílmachr.

Antibiotika nedostal, protože je bral dvakrát po sobě před půl rokem kvůli těžké viróze. „Neměl jsem teplotu, takže se léčím tak, že jen ležím a hodně piju. Doufám, že do tří čtyř dnů budu dobrý. Nemůžu nemoc přechodit, doktoři mě varovali," podotkl Zavadil.

Jen co se tak marodka Zbrojovky na začátku minulého týdne vyprázdnila, zase si našla nové obyvatele. „Zůstane zatím stejná sestava, která porazila Plzeň. Uvidíme, zda dokážeme zopakovat tak kvalitní výkon, protože s tím jsme měli na podzim největší problémy. Jeden zápas jsme zahráli výborně, ale další už to nebyla žádná sláva," poznamenal Kotal.

Po dlouhé pauze už proti Viktorii naskočili obránci Aleš Schuster, Jakub Šural a útočník Stanislav Vávra. „Pauza byla dlouhá. První diagnóza zněla čtyři až šest týdnů, ale pořád se protahovala, až jsem z toho byl nervózní. Teď jsem zaplaťpánbůh zpátky," oddechl si čtyřiatřicetiletý Schuster.

S natrženou podkolenní šlachou nehrál tři měsíce a najednou naskočil proti obhájci titulu. „Cítil jsem se trochu nesvůj, zda bude koleno držet, a vydrželo. Chtěl jsem hrát, protože kulisa byla fantastická a výsledek taky dobrý," pochvaloval si.

Zatím stále jen individuálně trénuje záložník Lukáš Zoubele, po nemoci se naopak zapojil Donnell Moukanza.