Projekty má klub sice nachystané, stejně tak spolufinancování, čeká však na přidělení dotací. Rekonstrukce stadionu je rozdělená na čtyři etapy, město se podílí na jedné, a to opravě tribun. U dalších tří etap je žadatel občanské sdružení 1. SC Znojmo – mládež. Jedná se o vyhřívaný trávník, rekonstrukci kotelny a stavbu osvětlení.

Na dotace se čeká. „Poskytli jsme fotbalovému klubu peníze ke zpracování projektů a administrativní podporu k žádostem o dotace. Zároveň město zpracovalo projekt na rekonstrukci tribuny a ochozů v odhadované hodnotě čtyřicet milionů korun a požádalo ministerstvo financí o dotaci. Až nám ji přidělí, může se začít stavět," vysvětlil starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. Z rozpočtu města půjde letos na opravu stadionu deset milionů.

V podobné fázi se nachází i klub. „Trávník, kotelna i osvětlení máme nachystané tak, že pokud získáme dotace v dohledné době, věřím, že můžeme sezonu zakončit ve Znojmě. Proces komplikuje také sestavování nové vlády, neboť čekáme na nového partnera pro další jednání," uvedl Růžička.

Ligový nováček už kontaktoval brněnskou Zbrojovku, na jejímž hřišti odehrál podzim. „Proč bychom si nepomohli? Jenže stadion patří městu, to se k tomu musí postavit. Předchozí smlouva byla jen na půl roku a podmínky se změnily. V zimním období se zvýší náklady na vytápění či osvětlení," sdělil sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Na podzim Znojmo v nejvyšší soutěži vybojovalo v azylu na stadionu v Králově Poli deset z celkového zisku sedmnácti bodů a v tabulce mu patří desátá příčka.