Nechybělo přitom mnoho a Žondra místo ve znojemském dresu mohl v pátek nastoupit proti Baníku Ostrava v barvách brněnské Zbrojovky. „Měla o mně zájem už v létě, teď v zimě nevím, nic konkrétního se ke mně nedoneslo. Věřím, že bych se v Brně uplatnil a byl pro tým přínos. Doufal jsem, že třeba ještě na jaře přidám ve Znojmě nějaké góly a uvidím, co se stane v létě. Jenže teď je všechno jinak," posteskl si fotbalista, který v zimním přípravném zápase proti Zbrojovce vstřelil dvě branky.

Žondru provází ve snaze o proniknutí do první ligy velká smůla, už když si jej před třemi lety do zimní přípravy vyhlédl Hradec Králové, znovu mu vystavilo stopku zranění. „Mám zkušenosti s druhou ligou, na první si věřím. Nejsem ve fotbale žádný nováček," nevzdával se urostlý forvard naděje na zakotvení mezi českou fotbalovou elitou.

V nejbližších týdnech jej ovšem čeká teprve cesta za návratem do sestavy Znojma. „Snažím se kotník posilovat, vazy mi v něm asi nějak popraskaly. Chodím na rehabilitace," nastínil svůj aktuální program.

Žondra se s šesti podzimními druholigovými trefami stal nejlepším střelcem týmu, stejný počet zaznamenal také Jan Pázler. Věří, že bilanci z letošního ročníku ještě rozšíří. „Před sezonou jsem se určitě chtěl přehoupnout přes deset gólů, to byl můj cíl. Teď se chci dostat aspoň na deset. Věřím, že třeba osm zápasů na jaře stihnu," přál si bývalý forvard HFK Olomouc.