Víc informací o Zavadilově stavu zveřejní klub v pátek. „Pavel odjel domů a do Brna dorazí v pátek. Nechtěli jsme nic řešit po telefonu. Je to citlivé téma," zdůvodnil mluvčí brněnského klubu Martin Lísal.

Kouči Zbrojovky Václavu Kotalovi tak ze sestavy vypadne na zbývajících sedm prvoligových utkání základní stavební kámen. „Zrovna před Teplicemi jsme si libovali, jak se nám vyprázdnila marodka. Zranění Pavla je velký zásah do koncepce hry. Jde o vůdce nejen na hřišti, ale i mimo něj. Teď se musí zodpovědnost rozložit mezi víc hráčů. V týmu máme ale i jiné osobnosti, které to zvládnou," řekl stratég.

V Teplicích zraněného kapitána vystřídal Lukáš Zoubele. Kotal potvrdil, že stejný hráč absentujícího tvůrce hry Zavadila nahradí i v pátek v domácím televizním zápase proti pražským Bohemians, který startuje ve čtvrt na devět večer. Zoubelemu končí v červnu smlouva, má tak možnost zabojovat o její prodloužení. Za dvě sezony ve Zbrojovce totiž naskočil kvůli různým zraněním jen do jedenácti střetnutí. „Lukáš je typově jiný fotbalista. Taktika se asi musí trochu přizpůsobit," odhadoval Jan Maroši, legendární brněnský záložník s 365 prvoligovými starty.

Za normálních okolností bije brněnský klub na poplach. V závěru sezony totiž většinou bojuje ve spodní části tabulky a nejednou mu hrozil pád o patro níž. Nyní je situace jiná. Brno se s 34 body vyhřívá na šesté příčce. „Zbrojovka může být v klidu. Pavlovi nikdo nic zlého nepřeje, ale nahradí ho jiní," uvedl Maroši.

A má pravdu, bez Zavadila nejsou výkony týmu zvlášť tragické. Za poslední tři sezony se bez něj musel obejít jedenáctkrát a prohrál jen ve třech případech.

absence kapitána Zápasy Zbrojovky bez Pavla Zavadila v posledních třech sezonách:
Sezona 2015/2016
Zbrojovka – Plzeň 1:0
Příbram – Zbrojovka 1:1
Zbrojovka – Liberec 3:1 (nastoupil v 60. minutě)  

Sezona 2014/2015
Zbrojovka – Slovácko 0:1
Zbrojovka – Dukla Praha 0:1
Teplice – Zbrojovka 0:1
Zbrojovka – Slavia Praha 3:0 

Sezona 2013/2014
Zbrojovka – Znojmo 2:0
Olomouc – Zbrojovka 2:0
Plzeň – Zbrojovka 1:1
Zbrojovka – Jablonec 1:0