Pokud Melichárek v některém následujícím duelu uvidí žlutou kartu, přijde na řadu třetí v záloze, dvacetiletý Pavel Halouska. Ten však ve vyšších soutěžích mezi dospělými ještě nenastoupil. „Absolvoval s námi přípravu, chytal na soustředění v Turecku. Šlo by o jeho premiéru, zvládl by to. Každý jednou začíná," nemá Kotal strach.

O Halousku nemá obavy ani zraněný Doležal. „Důležité je, že máme poměrně dost bodů a nejsme pod velkým tlakem. Všichni můžou hrát uvolněně, včetně brankáře," myslí si pětatřicetiletý fotbalista. „Navíc Dušan může se třemi žlutými vydržet klidně zbytek sezony. Musí si jen dát pozor. Když jsem chytal v Olomouci, měl jsem sice tři napomenutí už snad v osmém kole, ale pak už jsem se hlídal a žádnou kartu nedostal. I kdyby žlutou nakonec Dušan obdržel, jde jen o jeden vynechaný zápas. V tom nevidím vůbec žádný problém," dodává Doležal.

Ten v minulém týdnu zažil velkou smůlu. Při tréninku se mu při výkopu zamotala noha do sítě a nepříjemně si poranil koleno. „Naštěstí nemám přetržený křížový vaz, odnesly to jen postranní vazy. V pondělí jdu na kontrolu a uvidí se. Měl bych mít čtyři týdny velkou ortézu, pak snad začnu s lehkým tréninkem," doufá zkušený gólman, který se vrátil do Zbrojovky v létě z hostování v třetiligové Třebíči.

Mezi brankáři se přitom jedná o poměrně časté zranění. „Když se gólman rychle snaží rozehrát balon, občas se podobná věc přihodí. Chtěl jsem míč vykopnout a zachytil jsem se špičkou chodidla o síť. Koleno ještě nebylo dostatečně zpevněné a hnul jsem si s ním. Zažil jsem asi největší bolest v životě. Možná je to moje hloupost, ale sítě jsou v tréninkových brankách hodně prověšené a podobná věc se bohužel občas stane," popisuje Doležal. „Myslím, že stejné zranění měl v minulosti i irský reprezentační gólman Shay Given. Ten to však odnesl přetrženým křížákem, to je mnohem horší," přidává připodobnění se slavným kolegou.

Na podzim zaskakoval pro změnu on za zraněného Melichárka. Teď se mohl dočkat další šance. „Takhle jsem neuvažoval. Samozřejmě, že šanci na start vyhlížím. Není to však tak, že se za Dušanem třesu, kdy už zase konečně nastoupím," popisuje Doležal.