Zdroj: Pexels
Od běžného chleba se liší jak složením, tak i třeba i zajímavým tvarem…
Zdroj: Pexels
Podíl těchto specialit na celkovém prodeji chleba podle tuzemských pekařů už dosahuje jedné třetiny.
Zdroj: Pexels
Na módní vlně se tak nyní vezou chleby obohacené třeba o ořechy anebo o různé olejniny, kupříkladu chia semínka.
Zdroj: Pexels
Zatímco v dobách vlády komunistů lidé v obchodech mohli koupit jen tři, čtyři druhy chleba, obvykle o vyšší hmotnosti, dnes si v obchodech mohou vybrat z několika desítek druhů výrobků nejrůznějšího složení, váhy i způsobu balení.
Zdroj: Pexels
Módním trendem jsou nově speciální chleby vhodné ke grilování, které mívají nižší obsah cukru, ale obsahují naopak více bílkovin.
Zdroj: Pexels
Větší zájem zákazníků o kvalitní chleba potvrzuje i to, že prodej pečiva rozpékaného z mraženého polotovaru již neroste.
Zdroj: Pexels
Pokud budou zákazníci nadále chtít kupovat kvalitní chleba a pečivo, zřejmě jim nezbude nic jiného než si za ně připlatit.
Zdroj: Pexels