Šneci z listového těsta se slaninou a sýrem

Budeme potřebovat:

  • 1 rozválené listové těsto
  • 2 pořádné lžičky dijonské hořčice
  • 6 plátků snídaňové slaniny
  • 100 g cheddaru
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžičky oregána
  • pepř
  • 1 vejce
Modak
Plněné knedlíčky z celého světa. Znáte Xiaolongbao nebo Modak?

Postup:

1. Listové těsto vyjmeme z lednice aspoň 30 minut předem. Aby změklo a nelámalo se při rozbalování.

2. Sýry nastrouháme na jemno.

3. Troubu rozpálíme na 200° C.

4. Listové těsto rozmotáme a potřeme dijonskou hořčicí.

5. Na delších stranách necháme vždy 2 cm volné, abychom je poté mohli potřít vejcem.

6. Poté plochu potřenou hořčicí posypeme nastrouhanými sýry.

7. Posypeme oregánem a čerstvě mletým pepřem.

8. Nakonec přidáme plátky slaniny.

9. Oba volné okraje potřeme rozšlehaným vejcem.

10. Opatrně zarolujeme do pevného válečku.

11. Párkrát překročíme na pracovní desce, aby se konce pevně spojily.

12. Následně ostrým nožem nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm.

Součástí diety by určitě měly být ryby i potraviny, které jsou bohaté na vlákninu, tedy zelenina, luštěniny, ovoce a celozrnné obiloviny
Existují dobroty, na kterých si směle pochutnají i diabetici

13. Ty klademe s rozestupem na plech s pečícím papírem.

14. Všechny kolečka potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.

15. Pečeme dozlatova, zhruba 15 minut.

16. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.