Kefírové lívance

Ingredience: 250 ml kefíru,180 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 1/2 lžičky sody, olej.

Postup: Kefír, cukr a vejce vyšlehejte a postupně vmíchejte mouku se sodou. Lívance smažte v olejem potřeném lívanečníku. Slepujte je oblíbenou marmeládou, obalujte ve skořicovém cukru nebo k nim do krabičky přibalte kousky čerstvého ovoce.

Jídlo pod širým nebem chutná nejvíc.
Kouzlo zvané piknik. Kromě chutných pokrmů nezapomeňte přibalit "pomocníky"

Ovocný salát

Ingredience: oblíbené ovoce vašich dětí (jablka, kiwi, pomeranče, hrušky, hroznové víno atd.), 1 malý bílý jogurt, lžíce chia semínek, lžíce pomerančové šťávy.

Postup: Ovoce pokrájejte na větší kousky a v kelímku dejte do lednice vychladit. Jogurt smíchejte s pomerančovou šťávou a chia semínky a zalijte jím ovoce.

Vločky se zakysanou smetanou

Ingredience: hrst jemných ovesných vloček, 2 lžíce zakysané smetany, lžička vanilkového cukru, lžička chia semínek, lžička slunečnicových semínek, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny atd.).

Postup: Vločky zalijte troškou vroucí vody a nechte chvíli nabobtnat. Když vychladnou, přidejte zakysanou smetanu, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Směs dejte do kelímku, zasypte drobným ovocem a směsí semínek.

Cuketa má v kuchyni široké využití.
Fantastické recepty z cukety: vykouzlit z ní lze hlavní jídlo i dezert

Šunkové toasty se zeleninou

Ingredience: 4 krajíčky celozrnného toastového chleba, 2 plátky kvalitní šunky, 2 plátky čedaru, lžíce kečupu, kousek másla, rajče, okurka, paprika, balzamikový ocet.

Postup: Chléb potřete kečupem, přidejte šunku a sýr a přiklopte druhým krajíčkem. Na spojené toasty položte kousek másla a v sendvičovači zapečte dozlatova. Hotové je diagonálně překrojte na trojúhelníky a nechte vychladnout. Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky a zakápněte balzamikovým octem.