„Já jsem na něj křičel, že ho uznávám. Ale možná slyšel něco špatně. To jsou zkrátka emoce na ledě. Vždyť on je pan hráč," usmíval se důrazný obránce.

Stejně jako slavný kladenský rodák nosí na dresu číslo 68. Hruška Jágra obdivuje už celá léta. V úterý jej se svými spoluhráči předčil, když Kometa vyhrála 4:2. „Já jsem si chtěl zápas hlavně užít. Samozřejmě to byla fuška," uznal dvojnásobný mistr slovenské extraligy.

Po zápase se mohl Jágr dočkat nového kousku do své sbírky dresů. Těch s číslem 68 a cizí jmenovkou určitě tolik nemá. „Dělali jsme si z toho srandu. Já bych ten jeho samozřejmě bral, ale on můj nepotřebuje," culil se sedmadvacetiletý Slovák.

Na ledě se dost často potkával s Jágrovou pětkou. Včetně Plekance, Tlustého, Židlického a Kaberleho. Stejně jako celá Kometa obstál i Hruška. „Nikdo od nich nechtěl dostat gól. Musíte si na ně dávat pozor. Ale Kladno má celkově dobrý tým, nebezpeční nejsou jen oni," vysvětloval, že góly hrozí i od dalších řad Rytířů.

Jenomže vstup do zápasu měli Brňané skvělý. Vedli už od první minuty, do konce úvodní třetiny přidali další branku a měli obří tlak. „Všechno hrálo od začátku pro nás. A samozřejmě nás podržel brankář," pochválil Hruška Trvaje.

ROZHOVOR S KLADENSKÝM BEKEM TOMÁŠEM KABERLEM O DUELU S KOMETOU NAJDETE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST