Honejsek v letošní sezoně v sedmi zápasech ještě nebodoval a většinu času nastupoval ve čtvrté útočné formaci. Naposledy si zahrál 2. října na ledě Plzně. „Jsem týden doma, protože jsem dostal těžkou angínu. Beru antibiotika, ale asi bych ani tak nehrál. Kluci mají formu, třikrát po sobě vyhráli, takže není potřeba měnit sestavu," uvědomuje si.

Mladý forvard vynechal výhry 5:3 doma se Spartou, 2:1 v Třinci a triumf 6:4 v DRFG Areně proti Chomutovu. Po výpadku ze sestavy hledá křídelník nový impulz. „Může se jednat o přestup, ale i o hostování. V prvním případě chci hrát extraligu. Ani pro Kometu není výhodné, aby mě poslala do prvoligové Třebíče," ví prostějovský odchovanec.

Jeho plánovaný odchod uspíšilo i posílení kádru o útočníka Rastislava Špirka. Slovenský technik se při své nedělní premiéře proti Chomutovu sžil ve formaci s Janem Káňou a Tomášem Vondráčkem. Asistoval u branky Káni a nastartoval obrat v utkání. „Špirko odehrál výborný zápas. Má smysl pro kombinaci. Líbilo se mi, že si dobře plnil i obranné povinnosti. O to víc nás mrzí jeho zranění," lituje Pokorný.

Jedenatřicetiletý hráč se v pondělí podrobil magnetické rezonanci a čeká na výsledek vyšetření. „Je to zranění v dolní části těla. Prvotní pocit po odstoupení ze hry nebyl nějak drastický," tvrdí Špirko, kterého na marodce doplnil i Jakub Koreis s nataženým tříslem.

V defenzivě Komety je po příchodu amerického obránce Dana Spanga také přetlak. V pátek v Třinci nenastoupil Tomáš Malec, v neděli s Chomutovem pak František Ptáček. Právě druhý jmenovaný čtyřicetiletý obránce se představil v sezoně jen v polovině zápasů týmu, přestože je zdravotně fit. Možná bude ten, kdo kádr opustí. „Je to zatím věc, která není dořešená," prohlašuje Pokorný.