Před střetnutím, které začíná v pátek v šest hodin večer, však samozřejmě vidí nedostatky. „Bohužel se nám nedaří proměňovat šance, které si vypracujeme na začátku utkání. A pak se nám teď párkrát stalo, že děláme školácké chyby. Jsou tam zbytečné ztráty puku na modrých čarách ať už v obranné nebo útočné fázi,“ prohlašuje Zábranský.

Naposledy Kometu srazila pochybení v defenzivě, ale i nedisciplinovanost. V Plzni šli Brňané šestkrát do čtyřech. „A dostali jsme z toho tři branky. Na hru v oslabení se zaměřujeme. Je to spíš o práci u videa a teorie než přenášení do tréninku. Nyní v olympijské sezoně je hodně zápasů po sobě. Často se hraje, takže tomu máme přizpůsobený program,“ povídá třiačtyřicetiletý kouč.

Ilustrační foto.
Předprodej vstupenek na MotoGP začíná v pátek. O týden dříve než loni

Po listopadové pauze, kdy národní tým hrál turnaj Karjala, Kometa prohrála čtyři utkání v řadě a získala pouze bod. Že by dostali hráči v přestávce kondičně zabrat? Na to je ještě čas. „Prostoru na tvrdší trénink moc není. Spíš v olympijské pauze bude dost času potrénovat. Nejen pro nás, ale pro všechny týmy,“ povídá majitel klubu Zábranský, jenž postrádá pouze zraněného beka Tomáše Malce.

Úřadujícího mistra čeká proti Olomouci náročný hokej. Mora hýří energií. Je v tabulce šestá, šest bodů za čtvrtým Brnem. „Doma hraje Olomouc velice dobře. Musíme se nachystat na aktivní forčekink. Hráči dobře rozlišují, jestli mají napadat, nebo se stáhnout do středního pásma. Pro naši rozehrávku bude důležité, abychom tyto věci rozeznávali. Musíme pokračovat, jak jsme skončili v Plzni,“ hlásí útočník Komety Tomáš Svoboda.

V tabulce posledních deseti duelů drží Hanáci druhou příčku, pouze bod za Plzní. „Těšíme se. Bude pěkná návštěva. Z nepříznivé formy Komety se vycházet nedá. Musíme počítat s tím, že to bude těžký zápas, ale chceme vyhrát,“ nabádá k obezřetnosti kouč Olomouce Zdeněk Venera.

Kometa vetuje rozhodčího Bulanova

Po úterním utkání 24. kola extraligy, které brněnští hokejisté prohráli na ledě vedoucí Plzně 4:5, se Kometa poprvé v sezoně rozhodla vetovat rozhodčího. Vedení klubu se nelíbil výkon ruského sudího Vjačeslava Bulanova. I podle komise rozhodčích chyboval v 34. minutě za stavu 5:3 pro domácí, když neuznal gól brněnského útočníka Tomáše Svobody. kvůli údajnému postavení hráče v brankovišti. „Neuznal nám regulérní branku a byly tam z mého pohledu velké chyby, které výrazně ovlivnily utkání. Jak je možné, že rozhodčí ruské národnosti se špatnou angličtinou může řídit utkání české extraligy? Věřím, že sudí Bulanov zápas Komety už nikdy pískat nebude,“ říká brněnský kouč Libor Zábranský.

Líšeňští fotbalisté si přenesli formu z parádní záchranářské jízdy, kterou předvedli na jaře.
Pátou příčku Líšni vystřílel Pašek, nejspíš však z klubu odejde