Technika svým fanouškům dělala v základní části především radost, do play off jim ale hraje na nervy. Po vypjaté čtvrtfinálové sérii s rabijáty ze Žďáru si dlouho nevěděla rady ani s Trutnovem. „Se Žďárem jsme doslova zápasili. Osobní souboje, boj na ledě o každý metr. Trutnov je hokejovější. Pro nás je to výhodnější. Trutnov má silný útok podpořený Bieglem, jde o vyrovnaného soupeře,“ srovnával dva soupeře z vyřazovacích bojů brněnský útočník Jiří Sedláček.

Právě zkušený forvard zápas rozhodl. Jenomže až v 54. minutě. Do té doby čaroval právě bývalý brankář Pardubic, Třince nebo Vsetína. Sedláček za modrou čárou zkrátka napálil puk. „Nešlo o promyšelnou akci,“ smál se šťastný střelec.

„V prvních dvou třetinách jsem měl asi pět gólovek z různých pozic. Už jsem z toho byl tak nešťastný, že jsem prostě zavřel oči a plácl do puku. Naštěstí brankáři clonil hráč, takže střelu neviděl,“ oddechl si Sedláček.

Domácí vysokoškoláci se přitom prosadili díky Rajnohovi už ve 4. minutě. Jenomže Trutnov okamžitě zareagoval. To stejné se opakovalo i v úvodu poslední dvacetiminutovky. Radost po Habrovcově trefě domácím vydržela minutu. „To je náš problém v celé sezoně. Polevíme a hrajeme strašně opatrně. Soupeře pustíme do hry a pak z toho jsou takové průšvihy. Na to si musíme dát pozor,“ kroutil hlavou matador brněnského útoku. Závěrečná branka Mráze už jen hostům znepříjemnila pocit z dobře rozehraného zápasu. Nakonec ale zvítězil vytrvalý tlak Techniky v obranném pásmu Trutnova. Nebezpečné brejky si hokejisté Techniky pohlídali.

Série pokračuje zítřejší cestou do Trutnova. Pokud bude chytat Biegl, může se ofenziva Brna těšit na další velkou výzvu. „Když se podíváme na počet střel, tak my jsme jich měli asi šedesát. Co vidí, to chytí, puk mu nevypadne. A co nevidí, to chytí taky. I když jsme mu clonili, chytal fantasticky,“ vysekl Sedláček poklonu protihráči, který už v sezoně 1987/88 dělal náhradníka Dominiku Haškovi. Někteří jeho spoluhráči tehdy ještě ani nebyli na světě.

VSK Technika Brno – HC Trutnov 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

První zápas semifinálové série druhé hokejové ligy skupiny střed

Branky: 4. Rajnoha (Mráz), 44. Brzobohatý (Zapletal), 54. Sedláček (Habrovec), 60. Mráz (Rajnoha) – 5. Luštinec (Chytráček), 45. Březina (Mašek, Jindřich)

Technika: Novák – Klimeš, Vozdecký, Habrovec, Žalud, Strýček, Zapletal, Hájek – Mráz, Jelínek, Rajnoha, Česnek, Benýšek, Šedý,Matouš, Bělohlávek, Gabriška, Sedláček, Jurča, Brzobohatý, Odehnal