Večerníčkoví králíci postupně objíždí všechny extraligové stadiony. V Brně se do jejich kostýmů oblékli dva fanoušci, které Kometa sehnala pomocí výzvy na internetu. „Viděl jsem výzvu na facebooku. Mám rád pohádky, doma mám děcka. Tak jsem si řekl, že se zkusím přihlásit," popisuje cestu do králičího kostýmu Petr Haman, který se ujal role Bobka.

Do kostýmu Boba se převlékl Vojtěch Trčka. „Něco podobného jsem dělal poprvé a rád si to někdy zopakuju. Jsem takový komik, bavič společnosti, takže jsem byl ve své kůži. Jen bylo v kostýmu hrozné vedro," usmívá se Trčka.

Muži v převleku se o přestávkách fotili s fanoušky u repliky poháru pro světové šampiony. V první přestávce taky na ledě předvedli krátké sehrané číslo. „Od svazu jsme dostali pokyn, že máme ukázat klasické ranní cvičení Boba a Bobka. A stejně jako ve Večerníčku, Bobek se ulíval," líčí šestadvacetile­tý Trčka.

Původně měli předvést vystoupení na bruslích. „V pondělí si nás testovali, jestli vůbec umíme bruslit. Ale nakonec z bruslení sešlo, protože na závěr jsme šli na ochoz k poháru, což v bruslích nejde," sděluje Haman. „Navíc v nepraktickém kostýmu se bruslí dost špatně," dodává Trčka.

Nad rozdělením rolí se s devětatřice­tiletým Hamanem domlouvat nemuseli. „Bylo dopředu dané, že budu Bobek, který je menší. Bobek měl mít pod 180 centimetrů, Bob mezi 180 a 190," vysvětluje Haman proces výběru.

Mistrovství světa odehraje šestnáct nejlepších týmů planety v polovině května. Hokejoví příznivci se už začátků bojů o světový titul nemůžou dočkat. Zápasy českého týmu v základní skupině rychle vyprodali. „Zatím lístky na šampionát nemám. Jestli se něco naskytne, určitě se podívat pojedu. Mistrovství je u nás jednou za uherský rok, tak na něj chci mrknout," říká Trčka.

Do té doby bude fandit brněnskému klubu v bojích o extraligový titul. „Jsem věrný fanoušek, jezdím i na výjezdy. Před zápasem s Boleslaví jsem nikomu neříkal, že budu Bob, nakonec se to ale profláklo a kamarádi se za mnou chodili fotit," usmívá se Trčka.