Prozíravost angažování Vejmelky se ukázala téměř ihned. Na tréninku se zranila jednička Čiliak a mládežnický reprezentant kryl záda zkušenému Faltrovi. První start za Kometu na sebe nenechal dlouho čekat. Připsal si ho při páteční prohře 1:3 v Pardubicích, kdy staršího kolegu střídal ve druhé třetině. Premiéru měl o to obtížnější, že se postavil týmu, odkud do Brna přišel. „Musím přiznat, že jsem na stadionu cítil nostalgii, bylo to pro mě jiné," řekl Vejmelka po utkání.

Těžkou chvíli ale zvládl bravurně. „Ukázal velkou vyzrálost. Není jednoduché, když na vás píská devět tisíc lidí. Ustál to a chytil tři velké pardubické šance," chválil Pokorný brankáře, který pravidelně nastupuje za prvoligovou Třebíč.

statistiky prvních tří brankářů Komety v extralize: MAREK ČILIAK (25 let)
Zápasy: 110
Průměr gólů na zápas: 2,33
Úspěšnost zásahů: 91,42%

MARTIN FALTER (32 LET)
Zápasy: 87
Průměr gólů na zápas: 3,33
Úspěšnost zásahů: 86,93%

KAREL VEJMELKA (19 let)
Zápasy: 15
Průměr gólů na zápas: 2,76
Úspěšnost zásahů: 92,13%

Nový přírůstek do letky gólmanů v modrobílém ocenil i Čiliak. „Znám ho z Třebíče a vždy se mi jeho styl líbil. Je vysoký a mohutný. Když se něco stane se mnou nebo s Martinem, víme, že může kdykoliv zaskočit," uvedl slovenský brankář.

Po zranění, kvůli kterému vynechal poslední tři extraligová utkání, už je Čiliak fit. V úterý už trénoval s týmem na ledě. „Dostal jsem pukem do kolena a měl ho napuchlé. Už jsem však připravený nastoupit," hlásil Čiliak.

Brankář Karel Vejmelka.Otazník visí nad tím, jak Kometa s triem kvalitních gólmanů naloží do budoucna. Vejmelka bude nejspíš zatím pokračovat v Třebíči, určitě má však vyšší ambice. Netají se ani přáním vyzkoušet si zahraniční angažmá. V zámoří zaujal a v létě ho draftoval tým NHL Nashville. „Jeho odchod zatím vůbec neřešíme, je to hrozně daleko," nechtěl komentovat Pokorný.

Brankář Komety Martin Falter.Bude škoda, pokud velký talent českého hokeje zamíří z Horácké Slavie rovnou do zahraničí, aniž by se pořádně předvedl v Kometě. „O budoucnost ale nemám strach. Nezapomínejme ani na Lukáše Klimeše," zmiňuje Pokorný další brněnskou naději, která podává výborné výkony v prvoligovém Přerově.