Jak hodnotíte svůj první velký reprezentační turnaj?

Jsem rád za naši hru v základní skupině, povedla se nám. Bohužel se ale vždy rozhoduje ve čtvrtfinále a to jsme nezvládli, takže jde o neúspěch. Pro mě to však byla velká zkušenost. Ne každému se poštěstí zúčastnit se takové akce. Jsem hrozně rád, že si mě trenéři vybrali. Měl jsem sen, abych se probojoval do národního týmu, což se povedlo. Byla to moje nejlepší sezona.

Ve čtvrtfinále proti Američanům jste už nehrál. Uškodilo vám neproměňování šan­cí?

Trenéři mně své rozhodnutí vysvětlili tak, že jsem se neprosadil a trochu mě to svazovalo. Bohužel ve čtvrtfinále jsem byl na tribuně.

Snažil jste se body nahradit alespoň bojovností?

Ve čtvrté lajně jsem byl hlavně kvůli tomu, abych zajistil nějakou přesilovku a dohrával souboje. Bohužel mi to tam nespadlo. Možná šlo o nějaké prokletí, protože jsem trefil plno tyček a létalo mi to mimo branku. S Lotyšskem jsem jel sám na branku a trefil jsem gólmanovi hokejku, se Švédskem jsem měl tři šance. Hodně lidí mě uklidňovalo, že mi gól spadne třeba v důležitém utkání ve čtvrtfinále, ale bohužel jsem už nehrál.

Kanada ve finále porazila 2:0 Finsko. Zasloužila si titul mistra světa?

Byl to parádní hokej. Čekal jsem, že vyhrají Finové, protože měli skvělý turnaj. Jak se ukázalo, každý zápas je jiný a Kanada to urvala pro sebe.

Bydlel jste na pokoji s třineckým obráncem Milanem Douderou. Jak jste si rozuměli?

Mně i Milanovi Douderovi. v přípravě vypadli parťáci. Dál se nedostali Tomáš Urban a Tomáš Voráček z Mladé Boleslavi. Takto nás s Milanem k sobě přidělili a bylo to super.

Před turnajem jste přestoupil z Mladé Boleslavi do extraligového Hradce Králové. Uvažujete teď, že mohla přijít ještě nabídka ze zahraničního klubu?

Podepsal jsem v Hradci, protože jsem byl strašně rád, že měl zájem. Vůbec jsem se nedíval před mistrovstvím ani teď po něm na jinou nabídku. Snad splatím Hradci důvěru, kterou do mě vložil.

Stihnete ještě nějakou kratší dovolenou?

Nikam se nechystám a v půlce června už mě čeká letní příprava. Dám se teď do kupy, protože mám nějaké menší zranění a budu regenerovat.