Po odchodu z jihu Moravy zamířil Bičánek do Karlových Varů, pro které sezona skončila udržením se v extralize po bojích v play out. „Jsem teď doma v Uherském Hradišti, takže mám Brno kousek. Časově mi to vyšlo, tak jsem přijel a viděl vítězství. Doufám, že v neděli jdu zase," věří hokejista, že Brňané zvládnou páteční pátý duel v Litvínově a sérii vrátí k šestému utkání na Moravu.

Zápas Bičánek navštívil společně s fotbalistou Petrem Švancarou, který svou lásku ke Kometě dává často najevo. „Známe se už od doby, kdy hrál za Slovácko. Věděl jsem, že fandí Kometě. Párkrát jsme v Hradišti zašli na pivo a od té doby jsme kamarádi," říká čtyřicetiletý bek o Švancarovi, který je momentálně ve středu dění hlavně kvůli snaze o zvelebení starého fotbalového stadionu Za Lužánkami.

Bičánek se do paměti brněnských fanoušků nejvíc zapsal jako kapitán týmu, který v roce 2012 dokráčel z předkola play off až ke stříbrným medailím. „Hned se mi vybavily vzpomínky. Ty dva měsíce, které jsme play off hráli, byly skvělé období. Po sezoně, která se moc dobře nevyvíjela, jsme to dotáhli tak daleko. Škoda, že ne až k titulu. V mojí kariéře je to asi největší úspěch,"připomíná urostlý zadák.

Brněnský tým se za tři roky od stříbrné jízdy výrazně obměnil, Bičánek v něm však stále poznává známé tváře. „S Leošem Čermákem, Kubou Koreisem nebo Tomášem Malcem jsme velcí kamarádi a zůstáváme v kontaktu. Klukům pořád fandím. Jediná výjimka je, když hrajeme proti sobě," usmívá se hráč, který nastupoval i v nejlepší lize světa, zámořské NHL.

Při poslední návštěvě Brna se ale svými kamarády nesešel. „Kluci teď mají v hlavách play off, to je pro ně důležité. Hned po zápase jsem odjel, nikam jsme si sednout nešli. Na to bude čas po sezoně," těší se Bičánek na letní posezení s kamarády z brněnského klubu.

Čtyřicáté narozeniny oslavil bývalý brněnský kapitán 18. ledna. Končit s hokejem se mu ale stále nechce. „Jednám o prodloužení smlouvy s Karlovými Vary. Myslím, že se na sezonu ještě domluvíme. Od klubu cítím zájem, mně se tam líbí," prozrazuje Bičánek.

Ještě o sezonu víc, než v brněnském dresu, odehrál obránce v dalším jihomoravském klubu. Nastupoval za Znojmo, které momentálně hraje mezinárodní soutěž EBEL. „Se Znojem v tuto chvíli o možném návratu nejednám, v kontaktu nejsme," informuje zkušený veterán znojemské fanoušky.