Pro Brňany letos šlo o jubilejní desátý zápas, který neskončil po šedesáti minutách. Pošesté však odešli poražení. Rozhodl o tom matador Jaroslav Hlinka. „Minulý zápas nám nájezdy vyšly, teď ne. Ale šlo o remízový zápas," hodnotil duel brněnský kouč Zdeněk Venera.

Jasným hrdinou duelu byl brankář hostů Marcel Melicherčík. Ten naskočil do minulého zápasu s Pardubicemi v jedenácté minutě a držel neprůstřelnost 106 minut. Přišel o ni až 151 vteřin před koncem, kdy se vyrovnával na 1:1 Hynek Zohorna. Přitom šlo o jeho dva premiérové duely Melicharčíka v české extralize. „Kdybychom ještě dvě minuty vydrželi bránit. Nejde mi o osobní statistiky, potřebujeme body," hlásil sparťanský gólman.

Úvodní trefa patřila do kategorie „gól do šatny" ještě výrazněji. Obstaral ji sparťanský obránce Karel Pilař. Přesilovkovou trefu si vytáhl pět vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky. „V první třetině jsme byli výrazně aktivnější. Pak Kometa přidala. Hrála důrazný hokej, vypadalo to jako v play off. Když do do Brna přijede Sparta, je to jako červený hadr pro býka," tvrdil trenér Pražanů Josef Jandač, který byl před rokem u čtvrtfinálového vyřazení svého týmu od Komety.

Zatímco začátek zápasu připomínal počtem šancí středeční sparťanskou kanonádu 9:2 v Pardubicích, zbytek zápasu se změnil ve tvrdou hru u mantinelů i ve středním pásmu. „V první třetině jsme soupeři nabídli čtyři přesilovky. S nimi samozřejmě přišly také šance," podotkl brněnský stratég.

Kometa naposledy vytěžila ze zápasu tři body před měsícem na Slavii. „Aspoň máme jeden bod. V naší situaci to není tak špatné," tvrdil domácí forvard Tomáš Svoboda.

Jihomoravané se po dlouhé době představí v obou domácích duelech. Bod se Spartou může rozmnožit v nedělním duelu s Chomutovem. Piráti dostali šestigólovou lekci v derby v Litvínově a stále se drží na posledním místě extraligové tabulky.