Hned po příjezdu obklopí klubový autobus, ze kterého vyrazí velká část brněnského kádru. Marek Čiliak, Tomáš Vondráček či Hynek Zohorna. Na sobě mají bílé dresy. „Nevěděla jsem, o co půjde, ale říkala jsem si, že když Kometa chystá překvapení, musím přijet," povídá brněnská fanynka Marcela Rosecká.

Hokejisté se okamžitě mísí do davu fanoušků, rozdávají samolepky, Kometa noviny a letáky, kterými zvou na čtvrtfinálovou bitvu se Zlínem. „Je hezké, že to lidi baví a mají zájem. Snažíme se je pozvat, aby přišli a pořádně fandili," hlásí obránce Lukáš Vágner. Také o podpis jedenadvacetiletého zadáka je poptávka. „Někteří lidé mě znají, tak pozdraví. Zase tak často to ale není, ještě nejsem slavný," směje se.

Příznivci modrobílých střídají zastávky u všech hokejistů, s nimiž se se fotí. Největší přetlak je u známějších hráčů, třeba Jakuba Koreise nebo Jana Hrušky. „Malé děcko raději ne, nezlobte se," omlouvá se útočník Hruška, když odmítá vzít při focení do náruče dítě. „Ještě zkusíme Zohornu," sykne vedle stojící chlapec svému kamarádovi.

Hráči letáky rozdávají v drobných skupinách. „Zvítězíme! …nic ve Zlín," stojí na nich. „Strašně se těším, až play off začne. Kluci jsou perfektní. Držím jim pěsti. Letos už to musí vyjít, je načase získat dvanáctý titul," povídá dlouholetá fanynka Rosecká.

V úterý v deset hodin dopoledne začíná volný prodej lístků. Rosecká má permanentku a v hledišti haly s novým názvem DRFG Arena nechce chybět. „Na devětadevadesát procent tam budu," slibuje.

Pět minut po půl čtvrté akce končí. „Poslední společná fotka, Kometa odjíždí," křikne do megafonu marketingový manažer klubu Lukáš Bajer.

Pár minut nato se hokejisté Komety nalodí do autobusu a zamíří zpátky k hale. Vyprovází je nadšený potlesk. Vstříc extraligovému titulu.