Snažíte se od hokeje v létě oprostit každý rok?

Spíš to byla výjimka. V sezoně jsem nepodával výkony podle představ a trápil jsem se tím. Pročistil jsem si hlavu, mám novou chuť. Snad předvedu to, co se ode mě čeká.

Od tohoto týdne vás už vede hlavní trenér Alois Hadamczik, který doléčil zraněné koleno. Jak na vás při tréninku zapůsobil?

Ví, že jsme na začátku. Nějaké chyby tam jsou, musíme si zvyknout na jeho styl. Nikdo není na prvním tréninku schopný dělat přesně to, co po něm nový trenér chci. Snažil se nám nastínit, co chce hrát. Uvidíme, jak to bude vypadat třeba za měsíc, to už bude důležité.

Na ledě jste s asistenty byli už minulý týden. Bylo to jiné?

Tam šlo o spíš o bruslení a zvykání si na jiný pohyb. Kolo a běh je něco jiného. Zvykali jsme si na brusle a hokejky, aby nám nepřekážely.

Je Hadamczikova taktika hodně odlišná od té, na kterou jste byli zvyklí v minulých sezonách?

Určitě. Za trenér Vladimíra Kýhose jsme hráli víceméně osobní obranu, nyní chceme hlavně dobře napadat. Myslím, že budeme hrát celoplošný hokej.

Nyní vás čeká první přípravné utkání v Olomouci. Co od něj čekáte?

Zápas je vždy jiný než trénink. Samozřejmě se těšíme. Uvidíme, jak to bude vypadat.

Extraligové kluby už mají většinou uzavřený kádr. Kdo podle vás nejvíc posílil?

Hodně hráčů nabíral nováček z Chomutova, který se chce udržet. Do Liberce přišli kluci se zkušenostmi z KHL. Každý se bude chtít ukázat. Ale myslím, že všechny týmy posílily podle svých potřeb. Nám přišli dva kvalitní beci Kaberle se Stehlíkem. Taky jsme zase posílili.

Útok se nezměnil vůbec, z hostování se akorát vrátil Tomáš Svoboda. Je to vaše výhoda?

Vždy je dobře, když tým hraje delší dobu pohromadě. V první lize se díky tomu třeba dařilo Dukle Jihlava.