Hlinku mrzí především nevyužité příležitosti. „Ve čtvrtém duelu nám to tam napadalo a navíc už se těžko obrací stav 0:3 na zápasy. Dostali jsme laciné góly, které po našich neproměněných šancích v sérii, přijít musely. Tak to bývá,“ prohlásil.

Čtěte také: Čepice dolů. Brno slaví snový postup Komety přes Spartu i Němcův hattrick

Přiznává, že čtvrté střetnutí nebylo za nepříznivého stavu série pro Pražany jednoduché. „Bylo to náročné na psychiku, což se taky ukázalo na ledě. Šancí uhrát zápasy jsme měli spoustu, ale nezvládli jsme to,“ popisoval.

Roli čtvrtfinálového favorita odmítá. „Nemyslím si, že jsme byli jasný favorit. Kometa má výborný tým. Byla sice šestá, ale každý ví, jaké má hráče. Tím nechci omlouvat naše vypadnutí, protože jsme si se soupeřem měli poradit,“ řekl mistr světa z roku 2001.

Hlinka získal v sérii tři body za gól a dvě asistence. Například nejproduktivnější hráč základní části Lukáš Pech se pak poprvé gólově prosadil až v sobotu. „Asi nám chyběly branky od klíčových hráčů, včetně mě,“ připustil lídr Pražanů.

Sparťané se prosadili nejvýrazněji ve třetím utkání, kdy se trefili třikrát. Přesto to nestačilo. „Venkovní zápasy, v nichž dáme tři góly, bychom měli vyhrávat. Třikrát skórovat venku, to není špatné, přesto jsme nevyhráli,“ mrzelo Hlinku.

Po čtvrtém nezdaru ocenil styl soupeře. „Hráli jednoduše, z vlastního pásma měli hru organizovanou a dařilo se jim v útoku a asi zaslouženě vyhráli. Výsledek mluví dost jasně,“ povídá.

Vyzdvihl také výkon brněnského brankáře Marka Čiliaka. „Byl připravený výborně, Kometu držel. Nenašli jsme recept, jak ho překonat. Když už jsme vstřelili branku, tak jsme vzápětí udělali chyby v obraně,“ podotkl Hlinka.
Ve Spartě má smlouvu i pro následující sezonu. „Uvidíme, co bude dál,“ nechtěl Hlinka spekulovat.

Podívejte se: Lužánky mají novou traťovou rekordmanku, Keňanku Kwambokovou

MARKÉTA WEINLICHOVÁ