Berani totiž přišli na delší dobu o jedničku Libora Kašíka, který se zranil v zápase s Kladnem, kdy do něj nezaviněně najel Jaromír Jágr, jenž byl faulován zlínským zadákem Ralfsem Freibergsem, a proto se kolizi nemohl už vyhnout. Kašík si pochroumal koleno, které bude mít v následujících třech týdnech v ortéze. Až poté přijde na řadu víc než měsíční rehabilitace.

Šanci místo něj dostal teprve dvacetiletý mladík Daniel Huf. „Počítali jsme s variantou, že absence bude v rozmezí pár týdnů, takže dostal možnost mladý gólman,“ líčil generální manažer Zlína Martin Hosták.

Bučovický Karel Gott Josef Bouda nerad slyší, když ho někdo nazývá imitátorem. Imitace je prý spíš karikatura, on dělá revival.
Odešel hlas Československa, spojoval generace, říká zpěvák Gottových písní Bouda

Ale naneštěstí pro Zlín se ukázalo, že zranění Kašíka je vážnějšího charakteru. „Doba léčení si bohužel vyžádá víc jak dva měsíce, a proto není možné se spoléhat pouze na našeho mladého brankáře,“ pravil Hosták, jenž narychlo sháněl náhradu.

Navíc, když se Beranům nevyvedl vstup do sezony. Hned v prvních šesti kolech zapsali šest porážek a krčí se na dně tabulky. „Proto jsme se ohlíželi po zkušenějším gólmanovi a jsme rádi, že jsme se dohodli s Kometou na hostování Marka Čiliaka,“ uvedl Hosták.

Jeho lov tak dopadl víc než úspěšně. Uzmul totiž jednoho z nejlepších brankářů za poslední sezony v extralize. „Jedná se o velmi kvalitní náhradu,“ mnul si ruce Hosták.

Lukáš Klimeš (na snímku v barvách Přerova) v Brně vyzve Čiliaka o post jedničky brněnské Komety.
Klimeš v roli vyzyvatele Čiliaka. Člověk si musí věřit, říká Klimeš

„Se životopisem, který Čiliak má, se jen tak někdo pochlubit nemůže. Vychytal dva tituly a předvedl se parádně i na mistrovství světa,“ dodal.

Čiliak je v Kometě uctíván za to, co pro klub z jihu Moravy dokázal, ale v téhle sezoně ještě za brněnský tým v extralize nenastoupil. Post jedničky si vzal Karel Vejmelka, jenž oplývá fantastickou formou. „Marek cítí, že u nás v tuto chvíli nemá potřebné vytížení. Je jasné, že gólman potřebuje především chytat, dostat se do tempa a hlavně pohody,“ vyjádřil se k přesunu Čiliaka do Zlína brněnský hlavní trenér Petr Fiala.

Hostováním nepohrdá ani Čiliak. „Jsem přesvědčený, že Zlín má natolik kvalitní mužstvo, že se brzy odlepí od posledního místa. Udělám pro to maximum,“ líčil Čiliak.

Nastoupí už zítra v domácím duelu proti Pardubicím. Ale v neděli na ledě Komety chytat nebude. „V tomto duelu určitě nenastoupím. Tak zní dohoda,“ prohlásil Čiliak.

Brankář Karel Vejmelka.
Betonárka Vejmelka deptá extraligové střelce. Prostě jen chytám puky, říká

Na pozici dvojky Komety se tak cesta narýsovala brněnskému odchovanci Lukáši Klimešovi, který doposud za áčko naskočil jen v přípravě.