„Šlo vidět, že to byl můj první zápas. Překvapilo mě, kolik přišlo lidí, takže paráda. Akorát kvůli vysoké návštěvě led ztrácel kvalitu a utkání podle toho vypadalo. Přesto mělo tempo, jen škoda, že jsme nevyhráli,“ sdělil brněnský forvard Martin Zaťovič.

Účastník Kontinentální hokejové ligy si počínal zkušeně hlavně okolo brněnské branky. „Měli jsme nějaké šance, které jsme neproměnili. Soupeř však hrál dobře v předbrankovém prostoru a my si jej špatně pohlídali. Je to zatím syrové a ještě jsme nenastoupili v optimální sestavě,“ řekl Zaťovič.

Slovenský tým si vypracoval v první třetině dvoubrankový náskok, ale ještě před sirénou snížil právě Zaťovič. Zároveň tak překonal svého bývalého spoluhráče Marka Čiliaka, který po minulé sezoně do Slovanu odešel. „Čilo se přijel ukázat, což mu vyšlo. Nijak jsem gól nehrotil, padlo to tam. A že zrovna jemu? Dobře mu tak,“ smál útočník Komety.

Hokejový brankář Marek Čiliak.
Vychytal Kometě dva tituly, teď se jí poprvé postaví. Za Slovan nastoupí Čiliak

Právě Čiliak byl jedním z hlavních důvodů špatné brněnské produktivity. „Brankové příležitosti jsme nevyřešili ideálně. Marek Čiliak chytal kvalitně, ale dvakrát chytře posunul tyčku při našich šancích i jednom gólu,“ pronesl asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Exbrněnský gólman se chytil v první třetině proti tutovce Petera Muellera a poté dál deptal protihráče. „Možná mi zákrok pomohl, postupně jsem se začal cítit dobře a kromě tepla si zápas užíval,“ culil se Čiliak.

Mueller ve druhé části sice korigoval po třetím gólu Slovanu na 2:3, ale to bylo ze strany Komety vše. Bratislava si do konce třetiny vzala dvoubrankový náskok zpět a výsledek pojistila gólem do prázdné brány. „Výsledek možná odpovídá tomu, že Slovan je na ledě delší dobu. Největší rozdíl však vidím, že jsme udělali chyby v obranném pásmu a soupeř je nekompromisně potrestal. Naopak my hlavně ve druhé třetině šance nevyužili,“ doplnil Pokorný.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil.
Kornfeil prodloužil smlouvu v Moto3. Najít místo v Moto2 je složité, popisuje

Jeho svěřence čeká další přípravný zápas v úterý, kdy se v derby postaví Znojmu.

HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava 2:5
Třetiny: 1:2, 1:2, 0:1.
Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (Nahodil, Mueller), 31. Mueller (Nahodil, Plášek) – 12. Chipchura (Sersen, Lunter), 17. Rau (Červený, Řepík), 23. Sukeľ (Sloboda), 33. Rau (Schaus, Řepík), 59. Chipchura.
Rozhodčí: Skopal, Vrba – Měkýš, Otáhal.
Diváci: 4882
Kometa: Langhamer – Kowalczyk, Mikuš, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka, Mikyska – Zaťovič, Zohorna, Köhler – Mallet, Nahodil, Mueller – Plášek, Süss, Horký – Dočekal, Mlynář, Kratochvíl.
Slovan: Čiliak – Klok, Schaus, Sersen, Jánošík, Meszároš, Grman, Švarný, Bačík – Červený, Šimun, Řepík, Lunter, Chipchura, Liška, Sukeľ, Virta, Sloboda, Baranov, Hedera, Rau.

Jiří Lipták vystřílel bronz v trapu na Mistrovství Evropy v Rakousku.
Střelec musí být břichomluvec, říká o nástrahách střelnic bronzový Lipták