Co týmu podle vás kromě gólů herně chybí?

Asi ubránit Červenku. Jinak zápasy jsou vždy o jednom gólu. Když on vždycky něco vymyslí, je to složitější. Musíme být ještě důraznější a nedat mu ani metr ledu, aby prostě nemohl dělat vůbec nic. Jinak bojujeme, snažíme se. Ve druhém zápase to už bylo lepší než v pondělí.

V utkání vám párkrát přeskočil puk hokejku. Cítili jste nervozitu?

Nevnímal jsem, že bychom byli nějak nervózní. Někdy to tak vypadá, že vám puk blbě přeskočí hokejku. Na konci třetin je tady dost sněhu.

Ve třetí třetině jste se hnali ještě za kontaktní brankou, bylo před ní v kabině hodně rušno?

Před poslední třetinou jsme si řekli, že to musíme zkusit otevřít. Je jedno, jestli prohrajeme 0:2 nebo 0:5. Bohužel jsme ale zase nedali gól. Je to špatný.

Kontaktní gól se vám ale podařilo vstřelit, když se prosadil Hynek Zohorna. Sudí však odpískali váš faul na domácího beka Dominika Tejnora. Jak jste situaci viděl?

Určitě si nemyslím, že šlo o faul. Puk tam skákal nějak vzduchem, já jsem do něho klepl. Bek mě chtěl zastavit a zabrzdil. Jak jsem měl hokejku vysoko a on brzdil s váhou vepředu, tak jsem do něho setrvačností najel. On ale zahodí hokejku a chytne se za obličej. Další střídání naskočil, takže mu asi nic nebylo.

Jak ovlivnilo hru vaší formace odstoupení Němce?

Zákrok na Vojtu jsem neviděl. Za poslední zápasy jsme si na sebe v lajně všichni zvykli. Každý věděl, co má dělat. Po Vojtově zranění se to v naší formaci různě motalo. Byla škoda, že nám chyběl hlavně na přesilovky. Doufám, že bude v pohodě.

Kometa prohrává 0:2 na zápasy. Je série skutečně tak jednoznačná?

Jde o vyrovnané zápasy, kde rozhoduje, že nedáváme góly. Věřím, že v Brně dostaneme Chomutov pod tlak.