Jak hodnotíte čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi?
Čtvrtfinále bylo ve všech aspektech vyrovnané. Vítězství 4:0 v sérii si o to víc ceníme. Vítkovice hrály velmi dobrý hokej, rozhodly maličkosti. Předvedli jsme větší týmové pojetí než soupeř. V tom vidím hlavní rozdíl mezi námi a Vítkovicemi.

V loňském roce jste stejným způsobem vyřadili pražskou Spartu a Liberec. Roste vám po suverénním postupu sebevědomí?
Nemůžeme si to připouštět. Kdybychom to udělali, nastane rychlý pád dolů. Je moc dobře, že máme sérii výher a budu jen rád, když ji co nejvíc natáhneme. Musíme se ale soustředit na každý zápas a naplno makat.

Jak udržet neporazitelnost i v dalších zápasech?
Je to o detailech a stoprocentní koncentraci. Musíme hrát náš systém a nepolevit, jako se nám to stalo v první třetině nedělního duelu. Utkání pak vypadá úplně jinak. Toho se musíme vyvarovat, poučit se a předvést příště lepší hru od první minuty.

Ve třech čtvrtfinálových kláních jste dostali úvodní gól. Jak se s tím vypořádáváte?
Je lepší vést, ale jeden gól zápas nedělá. Branku jsme pokaždé dostali v první třetině, takže jsme měli spoustu času na otočení výsledku. V týmu je obrovská síla, proto jsme se vždy uklidnili. Řekli jsme si, že se nikam nepoženeme a vyšlo to.

Štencel dává gól na 2-1.
Kometa prolétla do semifinále po výhře 3:1. Vítkovice udolala i počtvrté

S extraligovým play-off máte minimální zkušenosti. Jaké zážitky máte po čtvrtfinále?
Bylo to pro mě velmi emotivní. Umocnil to i fakt, že jsme hráli proti Vítkovicím. Jsem strašně rád, že jsme to zvládli na čtyři vítězné zápasy, protože zbytek play-off může být strašně dlouhý a ušetřené síly jsou plus. Je to pro mě výborná zkušenost, které si moc cením. Doufám, že to v podobném duchu bude i nadále.

V obranné dvojici nastupujete s Ondřejem Němcem. Máte rozdělné, kdo víc podporuje útok?
Ten, kdo je první vepředu, podporuje útok. Teď to párkrát vyšlo na mě, což ale vyplynulo ze situace. Není to tak, že jeden z nás bude vepředu. Víme, že oba máme kvality dopředu i dozadu a vzájemně se doplňujeme.

Ve Vítkovicích znáte řadu hráčů z předchozího angažmá. Uzavřeli jste před startem série sázky?
S Patrikem Zdráhalem a Lukášem Klokem tam něco máme. Po sezoně si to určitě vyberu. (úsměv)

Napadlo vás v zápase, že můžete proti bývalému klubu rozhodnout právě vy?
Určitě ne. Věděli jsme, že zápas rozhodnou jeden nebo dva góly, což se nakonec potvrdilo. To, že jsem se trefil já, je pro mě pozitivní. Pro tým je ale důležité, že jsme vyhráli a jedeme dál.

Radim Zohorna
Se mnou se nikdo prát nechce, směje se útočník Komety Radim Zohorna

Na konci základní části se vám bodově dařilo. Cítíte herní formu i ve vyřazovacích bojích?
Když jsem začal sbírat body, tak jsem si víc věřil a byl v pohodě. Snažil jsem se to udržet, ale je to celém týmu. Všichni šlapali na sto dvacet procent.

Budete sledovat ostatní čtvrtfinálové série?
Uvidíme, jaký trenéři nastaví program. Na nějaký zápas kouknu, protože je to v přijatelný čas. Budeme sledovat dalšího soupeře.

Koho si přejete potkat v semifinále?
Je to jedno. Všichni ukazují, že play-off je hodně vyrovnané, takže těžko vybírat. Nehraje roli, na koho půjdeme. Musíme se připravit na každého a jít do toho na sto procent.