ZLEPŠIT PŘESILOVKY. Největší bolest Komety v základní části. Ze všech čtrnácti extraligových účastníků využila nejnižší procento přesilových her. „Hrajeme je špatně celou sezonu. Ke konci už jsme pár přesilovek využili. Zlepšení přinesla lajna Leoše Čermáka, dobré věci měl i útok Hynka Zohorny. Snad se to ještě zlepší," přeje si před startem play off hlavní trenér Vladimír Kýhos.

Hráči podle něj stále nedodržují pokyny, které jím společně s kolegy dává. „Dobře víme, že teď budou přesilovky rozhodovat. Vylepšit je musíme, máme v nich obrovskou mezeru. V našem podání byly fakt hrozné," uvědomuje si brněnský útočník Antonín Honejsek.

UDRŽET KVALITNÍ OSLABENÍ. Zatímco přesilovky Kometě nejdou, ve hře v početní nevýhodě patří mezi nejlepší. „Zlín má zase výborné přesilovky a špatná oslabení," upozorňuje zkušený obránce Jan Hanzlík. „Uvidíme, co z toho v sérii převáží," dodává.

Brňané však nezapomínají, že nejjednodušší cesta k ubránění přesilovek je vůbec k nim Zlín nepouštět. „Známe sílu přesilovek soupeře, podle ní se musíme chovat a krotit emoce," ví Kýhos.

ZNECHUTIT ČAJÁNKA. Zlínský kapitán Petr Čajánek budí emoce. Skvělý hokejista rád provokuje, často se hádá s rozhodčími. Jeho synovec v brněnském týmu Jan Káňa hned po konci základní části plánoval, že mu Kometa zkusí hokej otrávit. „Hlavně je výborný hokejista. Provokace k němu patří, nenechá si nic líbit. Ale je tak zkušený, že se vyprovokovat nenechá," myslí si Kýhos.

Zkušeného zadáka Hanzlíka už po letech v nejvyšší soutěži jméno zlínského forvarda nerozhodí. „Když bude možnost ho říznout, tak ho řízneme. Ale to bude stejné i z opačné strany," suše povídá dvaatřicetile­tý bek.

UHLÍDAT BREJKY. Zlínský tým je rychlými protiútoky pověstný. Rád čeká na chybu soupeře a po ní soka bleskově uštkne. „Má hráče, kteří dokážou skórovat z brejků a ty, kteří je do nich umí vyslat. To je jeho síla," zdůrazňuje Kýhos.

Ještě loni mezi ně patřil i Honejsek, který už letos stojí na brněnské straně. „Doma budeme mít výhodu, že Zlín musí střídat jako první. Už při buly se můžeme připravit podle toho, kdo je na ledě," vidí útočník možnost bránění.

VYUŽÍT DOMÁCÍ HALU. Poprvé po návratu do extraligy začíná Kometa sérii play off v domácím prostředí. „Zvlášť proti Zlínu je to velká výhoda. Mám pocit, že bude hodně záležet hned na prvním zápase," hlásí Hanzlík.

I kdyby Kometa po úvodních dvou duelech nevedla 2:0, pod tlakem se její hráči cítit prý nebudou. „Za roky v hokeji vím, že domácí prostředí je fakt výhoda. Ale umíme vyhrávat i venku," říká Honejsek.