Na novou zkušenost se pochopitelně velice těší. „Splnil jsem si sen. Absolvoval jsem čtyři mistrovství a olympiáda mi chyběla,“ povídá Haščák.

Martin Erat.
Jsem rád, že Ondra Němec pojede se mnou, těší Erata nominace na olympiádu

Nervozitu před velkou premiérou si však tolik nepřipouští. „Určitě budu trochu nervózní, ale budu se soustředit na svůj výkon a tým, abychom odehráli, co nejlepší zápas,“ tvrdí odchovanec Popradu.

O nominaci si řekl díky povedeným výkonům na listopadovém Německém poháru, kde si ve třech utkáních připsal dvě branky a jednu nahrávku. „Myslím si, že jsem v této sezoně sehrál v reprezentaci dobré zápasy a v nominaci jsem proto tajně doufal,“ hlásí Haščák.
Do finální sestavy se ale nedostal jeho spoluhráč z Komety brankář Marek Čiliak, který figuruje pouze mezi náhradníky. „Mrzí mě, že nejede, bylo by lepší, kdyby na olympiádě také hrál. Trenérův výběr ale nemůžu komentovat,“ říká.

V olympijské vesnici se však může potkat se spoluhráči Martinem Eratem a Ondřejem Němcem, kteří budou na turnaji hájit barvy českého národního mužstva. „Chci si proti nim i zahrát,“ usmívá se Haščák.

Zároveň se těší i na další spolupráci s trenérem slovenské reprezentace Craigem Ramsayem, který v minulosti vedl v NHL jako hlavní kouč Buffalo, Philadephii nebo Atlantu. „Jedná se o velkého hokejového experta, navíc je skvělý motivátor. Byl jsem s ním na jedné akci a velmi mile mě překvapil. Máme fantastického trenéra a specialistu, který o hokeji něco ví,“ chválí Haščák kanadského stratéga.

Slovenský výběr i s brněnským křídlem sice nepatří mezi favority turnaje, zbraně ale neskládá. „První zápas hrajeme proti Rusku, což nebude jednoduchý soupeř. Na druhou stranu můžeme pouze překvapit, takže se nám do turnaje jde líp,“ dodává loňský šampion s Kometou.

Zdráhala vystřílel 14 góly postup! Češi přehráli Maďary 33:27
Zdráhala vystřílel 14 góly postup! Češi přehráli Maďary 33:27