Výhru sledovalo dva a půl tisíce fanoušků. A viděli i kvalitní výkon. „Jsem spokojený, zápas jsme zvládli s přehledem," pochvaloval si brněnský stratég Vladimír Kýhos.

Na první domácí pokřik "gól" v této sezoně fanoušci čekali lehce přes polovinu zápasu. To se po střeleckých manévrech Brňanů dostal ke snadné střele Vojtěch Němec. Před koncem třetiny přidal povedený gólový kousek i Hynek Zohorna. Třetí branku vymyslel pro svého jmenovce Jakuba Tomáš Svoboda. Pak přidal ještě jeden Němec. „Trošku jsem se ukázal, ale v dalším zápase to může být někdo jiný. Druhý gól mi sedl. Jsem rád, že mi puk neutekl z hokejky, což se mi doteď stávalo," smál se autor dvou branek.

Trenéra potěšil i herní příspěvek mladíků v sestavě. Dlapa, Mrázek, Raška i Káňa odehráli solidní zápas. „Hráli výborně. Proti Třebíči to tak ještě nevyznělo. Posun jsem tam viděl. Doufám, že každým zápasem to bude lepší," přál si Kýhos.

V sestavě naopak scházel kapitán Leoš Čermák se zraněným obráncem Milanem Hruškou. V brance tentokrát dostala přednost jednička pro sezonu Jiří Trvaj. Rusové uměli hlavně na začátku a konci zápasu udělat před jeho kasou průvan. Jenže "Trvka" si do zápasu přinesl velkou pohodu. Překonal jej pouze Denis Osipov. „Klíčové bylo, že jsme nechali Rusy vybláznit. Hráli hodně do těla, ale eliminovali jsme jejich hlavní zbraně. Pak jsme měli zápas pod kontrolou," hlásil obránce David Nosek.

Duel s nováčkem Kontinentální ligy byl jen předkrmem před zápasy, ve kterých už půjde o body. Do startu extraligy ještě měsíc zbývá. Už v úterý v šest hodin večer však na led Komety přijede rakouský Salcburk při letošní premiéře mezinárodní European Trophy.

Kometa Brno - Admiral Vladivostok 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky: 31. a 46. Němec, 38. H. Zohorna, 42. J. Svoboda - 58. Osipov.