Venera míří se svými do Malé Asie tradičně. Kometu si tam odvezl už před rokem, a i letos svým svěřencům nachystal zajímavý mix pohybových aktivit. „Už v sedm ráno jsme chodili plavat, po snídani přišel klasický trénink, který děláme i doma. Odpoledne jsme pak hlavně hráli různé hry, tenis nebo volejbal," přiblížil harmonogram stříbrného celku poslední sezony.

V tenise si to manšaft rozdal o titul přeborníka. Divíšek skončil v šedém průměru. „Proto ani nevím, kdo vlastně vyhrál. Ale tipuju Žížu (Tomáše Žižku pozn. red.). Tenisty máme kvalitní. Vysoko byl určitě i Leoš Čermák s Romanem Eratem," hlásila opora modrobílých barev.

Suchou přípravu si se spoluhráči užije ještě další tři týdny. „Únava a nabraná kondice je tak půl na půl. Tak by to asi mělo být. Ale musím přiznat, že jsme se rádi vrátili domů," tvrdil Divíšek.

Ve známém letovisku na jižním pobřeží Turecka se o místo v hotelu dělili s větším počtem Rusů. Žádný tým hokejové KHL ani fotbalové Premier Ligy se tam však nepřipravoval. „Ne, ti vážně na sportovce nevypadali," smál se Divíšek.

Žádného rušení nočního klidu od turistů z východu si ale hokejisté Komety nevšimli. „Hotel byl obrovský, ztratili se tam. A my navíc byli večer tak mrtví, že jsme stejně hned spali," dodal.