Dnes večer v Praze nebude Hanzlík Dlapovi chybět jenom jako spoluhráč, ale také jako mentor. „Honza mi radí, někdy za ním sám přijedu se zeptat. Má flegmatickou povahu a když něco pokazím, tak na mě nijak neřve," říká skoro dvoumetrový zadák.

Dlapa většinu play off zatím trávil na střídačce. Ve třetím utkání ale od druhé třetiny nahradil v sestavě Ryleyho Millera a získal důvěru trenéra Kýhose. „Trochu nervozní jsem byl. Ale zdravě. Na ledě jsem na nervozitu rychle zapomněl a hrál svou hru," nedělá si hráč, který strávil většinu sezony v prvoligové Třebíči, starosti z toho, že najednou nastupuje ve vypjatém semifinále nejvyšší soutěže.

Od víc než stokilového hráče vyžadují trenéři především poctivou práci směrem dozadu. „Hraji do těla a jednoduše. Nabírám zkušenosti od starších kluků. Nepředržuji puk a posílám ho prvnímu spoluhráči dopředu," popisuje svou hru dvaadvacetiletý obránce.

Dnes čeká Kometu pátý semifinálový duel na ledě Sparty. „Strašně důležitý zápas. Musíme zabrat a vyhrát. V takovém případě pak doma nastoupíme v klidu, že můžeme jen rozhodnout, a ne skončit," vyhlašuje Dlapa.

DAVID NEKVINDA
MICHAL ČEJKA