Fanoušci si tak začínají zvykat na to, že na hokej budou chodit do DRFG Areny místo do Ronda. „Jsem rád, že se naše komeťácká rodina rozrostla o tak významného člena, kterým je silná investiční skupina DRFG," uvedl majitel Komety Libor Zábranský.

Brněnská investiční skupina zhodnocuje kapitál investováním do majetkových podílů ve společnostech a projektech s nadějnou budoucností. I proto si ke spolupráci vybrala takovou značku, jakou je v Brně právě Kometa. „Spolupráce s ní je pro mě osobně i pro mé kolegy vysněná věc. Je to nejlepší tým v Brně s obrovskou fanouškovskou základnou," prohlásil zakladatel investiční skupiny David Rusňák.

Firma uzavřela s hokejovým klubem spolupráci na tři sezony. Výši peněžní podpory však ani jedna ze stran nesdělila. „Chceme být pro klub výraznější partner, takže jsme se dlouho nerozmýšleli, když se nabídla možnost, aby Rondo neslo naše jméno," dodal Rusňák.

V posledních letech změnila hala svoje jméno hned několikrát. Ze Starobrno Rondo Areny se název nejprve změnil na Kajot Arenu. Ta ovšem kvůli vyhlášce, která reguluje v Brně hazard, přestala s hokejovým klubem spolupracovat. Od června minulého roku se tak hala znovu přejmenovala na Rondo. Nový název DRFG Arena má hokejovému stánku vydržet nejméně tři roky.

Oficiální název se na různých místech stadionu již objevuje. Nově pojmenovaná hala přivítá fanoušky při soutěžním utkání až ve středu, i tak vyvolal nový název mezi diskutujícími fanoušky na internetu velkou vlnu emocí. „Přejmenování stadionu je mi jedno. Rondo pro mě bude pořád Rondo," řekl jeden z fanoušků Komety Přemysl Žák.

KAREL SELINGER