Dá se zakončení natrénovat?

Nějak ano. Třeba zůstanu po tréninku na ledě a střílím k jedné tyčce.

V zápase proti Olomouci dal váš čtvrtý útok gól hned při prvním střídání. Nakopl vás tento moment do zbytku utkání?

Naši lajnu a mně osobně asi jo. Ale od celého týmu byla první třetina špatná, probrali jsme se až ve druhé. Kolektivně nás gól nenakopl.

Měsíc nyní neplatí pravidlo o povinném nasazování mladých hráčů. Ve čtvrtém útoku vás s Davidem Ostřížkem doplnil Miroslav Holec. Zapadl rychle?

Jasně. Míra je zkušený kluk. Věděli jsme, že přijede. Připravovali jsme se spolu, dva dny potrénovali. Makal a pomohl nám.

Plánovali jste už před zápasem, že v silnější sestavě předvedete trenérům, co umíte?

Musíme se ukazovat každý zápas. Na ledě nejsme úplně na střílení gólů, ale na černou práci. Musíme furt makat, dohrávat soupeře.

Ve třetí třetině duelu s Olomoucí jste nahradil ve druhé lajně Antonína Honejska. Užil jste si víc prostoru na ledě?

Jsem pokaždé rád, když jdu někam výš. Hokej je pak úplně jiný. Jste víc na ledě, dostáváte se častěji do šancí a zápas si užíváte.

Před poslední dvacetiminutovkou jste Honejskovi, který po příchodu do Brna ještě nedal gól, na ledě něco říkal. O co šlo?

Říkal jsem mu, ať si z posunutí do čtvrtého útoku nic nedělá a maká dál. Je to furt jenom hokej.

Po Olomouci začala dlouhá vánoční přestávka. Mrzí vás, že se hned nemůžete porvat o udržení v nasazovanější formaci?

V pondělí jsem si byl zahrát za Třebíč, v úterý jsem zpátky v Brně trénoval ve druhé lajně. Další zápas hrajeme až 26. prosince, to je ještě daleko. Uvidíme, kde do něj nastoupím.

Za Třebíč jste v pondělí vstřelil gól. Jak vám vyhovuje hraní ve dvou týmech?

Jezdím tam rád, mám už toho ale docela dost. Cestování je náročné, ale nevadí mi. Rád Třebíči pomůžu, jsem tam doma a v týmu je výborná parta.

Jaký vás čeká program do příštího extraligového kola?

Tento týden trénuji s Kometou, máme i dvoufázové tréninky. Od pátku do neděle máme volno, pak dva dny trénink. Následuje Štědrý den a potom už zase hrajeme. Nevím, jestli víkendové volno budu mít i já. Třebíč v sobotu hraje, tak je možné, že za ni nastoupím. Volno nebudu mít vůbec.

Stíháte při tak nabitém programu vnímat, že se rychle přibližují Vánoce?

Postupem let je vnímám méně. Zvlášť, když je venku takové počasí. Kdyby byl sníh, těším se víc. I s přítelkyní prožíváme Vánoce hodně. Stromek už máme dlouho, k tomu nějaký betlém.

Štědrý den strávíte doma v Třebíči?

Ano, Vánoce budeme každý se svou rodinou. Doma slavíme tradičně. Ráno udělá mamka polívku, potom se jdeme projít. Po večeři si rozdáme dárky a večer jdeme na půlnoční mši. Asi jako každý.

Už na Boží hod Kometa trénuje a následně odjíždí k zápasu do Litvínova. Budete se tedy u štědrovečerní večeře krotit s jídlem?

Kluci v kabině mi říkají, že jsem pažravý. Každý den jím jako prase. (smích) Takže to mi vůbec nevadí.